Ekonomija

Prihodi u budžetu veći za 15 odsto

Gradsko veće u Nišu usvojilo je izveštaj o izvršenju budžeta grada Niša za prvih šest meseci ove godine koji pokazuje da su u odnosu na isti period prošle godine prihodi povećani 15, dok su rashodi manji za 25 procenata.

U onosu na prethodnu godinu za prvih šest meseci, prihodi budžeta grada Niša veći su za 15 odsto i iznose 3,52 milijarde dinara. To je, kako objašnjava sekretar Sekretarijata za finansije grada Niša Danijela Spasojević, u odnosu na isti period za prošlu godinu povećanje od 503 miliona dinara.

Kako je Spasojevićeva kazala na sednici Gradskog veća, najznačajniji prihod gradske kase predstavlja porez na zarade sa 1,6 milijardi dinara.

“U odnosu na prošlu godinu prihod od poreza na zarade povećan je za 106 miliona dinara, prihod od poreza na imovinu veći je za 113 miliona dinara, prihod od prodaje dobara za 43 miliona, a prihod od prodaje zemljišta povećan je za 246 miliona dinara”, izjavila je ona.

Prema njenim rečima, rashodi budžeta grada u prvoj polovini godine iznosili su 3,507 milijardi dinara i bili su manji u odnosu na isti period prošle godine za 157 miliona dinara ili 25 odsto.

“Realizovani rashodi predstavljaju 34 odsto ukupno planiranih rashoda za 2017. godinu”,kaže Spasojevićeva.

Kako dodaje, budžetom grada za tekuću godinu planirano je da u prvoj polovini godini budžetski rashodi iznose 4,53 miliona dinara, tako da realizovani rashodi predstavljaju 77 odsto od plana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com