Društvo

Prezentacija uspešnog osvajanja vrhova Kakvaza i Alpa

Planinarsko društvo “Preslap” održaće, u utorak 25.09. od 18.30 časova, prezentaciju uspešnog učešća svojih članova i prijatelja na ekspedicijama održanim tokom leta 2018.godine.

Nenad Stojanović i Slobodan Vasković, članovi Planinarskog društva “Preslap”, učestvovali su od 25.juna do 5.jula na ekspediciji pod vođstvom Zorana Pavlovića Paće iz Planinarskog kluba “Predejane”, na planinskom masivu Kavkaz, na granici Rusije i Gruzije. Slobodan Vasković uspeo je da se popne na Elbrus (5642 m), najviši vrh Evrope i Rusije, a Nenad Stojanović je došao do visine od 5300 metara.

Miroslav Dokman učestvovao je na alpskoj ekspediciji, koju je od 11 do 20.jula takođe predvodio Zoran Pavlović Paća, i uspeo je da se popne na vrhove Gran Paradizo (4061 m) u Italiji, i Mon Blan (4810 m), najviši vrh Alpa i zapadne Evrope, na granici Francuske i Italije. Na alpskoj ekspediciji, učestvovalo je još dvoje Nišlija, prijatelji našeg Društva – Dragana Milojević i Dragan Radivojević, koji su se takođe popeli i na Gran Paradizo i na Mon Blan.

Članovi Planinarskog društva “Preslap” i njihovi prijatelji na najviše vrhove Kavkaza i Alpa izneli su i zastavu Grada Niša, koja im je uručena od strane gradskog rukovodstva.

O svemu ovome, na prezentaciji će govoriti učesnici ekspedicija, uz projekciju fotografija sa obe ekspedicije, poručuju iz Planinarskog društva Preslap.

Posle prezentacije biće priređen koktel, a ulaz je slobodan za sve posetioce.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com