DruštvoZdravlje

Prevencija onkoloških bolesti – Značaj samopregleda za rano otkrivanje raka dojke

Predavanje “Prevencija onkoloških bolesti, značaj samopregleda za rano otkrivanje raka dojke” održaće se u utorak, 27.11.2018. godine u 18.00 časova u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Nišu.

Predavanje će držati dr Kadivka Stevanović iz Društva Srbije za rano otkrivanje raka dojke. Organizatori poručuju da će predavanje trajati do sat vremena, a zatim će doktorka uraditi pojedinačnu obuku nastavnicama o samopregledu dojke.

O predavaču:

Kadivka Stevanović, lekar i književni stvaralac, specijalista socijalne medicine, majka troje dece, veliki humanista, edukator i zaljubljenik u prirodu i životnu sredinu, rođena je u Trsteniku 1953. godine. Po završetku Medicinskog fakulteta u Nišu 1978. godine radila je nekoliko godina u Gradskoj upravi NIša, a onda je narednih tridesetak godina radila na Klinici za onkologiju Kliničkog centra u Nišu. Kao zapaženi zdravstveni stručnjak dobila je zvanje primarijus i godinama je radila na obučavanju zdravih i obolelih, kao i na ranom otkrivanju karcinoma i psihosocijalnoj rehabilitaciji obolelih od raka. 

Šest godina je bila i predavač na Višoj školi za vaspitače u Aleksincu a od 2001. godine predsednik je Društva za borbu protiv raka i član redakcije republičkog časopisa  “Rak” iz Beograda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com