Sport

Preokretom do pobede i novog klupskog rekorda!

Utakmicu devetog kola Superlige Srbije fudbaleri Radničkog okončali su u svoju korist. Oni su u Surdulici savladali ekipu Radnika sa 2:1 i na taj način ispisali nove istorijske uspehe kluba, ostvarivši najbolji start u prvih devet kola ikada.

Nakon 14 minuta igre posle dosuđenog slobodnog udarca za goste, sa 23 metra Drinčić je šutirao u živi zid domaćih fudbalera.

Nakon toga usledila je nešto bolja igra gostiju sa ozbiljnijim napadima preko mladog Ranđelovića po levoj i Grbića po desnoj strani, ali bez efekta jer su u kaznenom prostoru domaćina odlični bili Milovanović, Žarković i Pavlović i ostali iz odbrane koji su lako otklanjali opasnost.

U poslednjim trenucima prvog dela gosti umalo nisu postigli pogodak jer je posle kornera sa leve strane lopta iznenadila Crnomarkovića koji je bio na „petercu“ udarila ga u nogu i otišla  pored same stative.

Ali, ono što nije uspelo gostima jeste domaćinu i to bukvalno u poslednjim trenucima prvog poluvremena i nadoknade od dva minuta. Sa leve strane Milovanović je izveo aut ubacivši loptu prema bližoj stativi gola Radničkog, nekoliko fudbalera Radničkog, sa njima i golman Ristić, krenulo je ka lopti i ona je na iznenađenje svih prisutnih na stadionu prošla kroz ruke niškog golmana i završila u mreži. Na odmor se otišlo uz rezultat 1:0.

Čvrstom igrom na sredini terena i skoro bez greške u odbrani, domaća ekipa dugo je odolevala atacima i nastojanjem fudbalera iz Niša. Posle solo prodora, Saša Stojanović lepo je ubacio loptu pred gol domaćih gde se lepo snašao Lazar Ranđelović, koji je sa nekoliko metara zatresao mrežu Lekića za 1:1 u 71.minutu.

Ni domaćin, ni gost nisu bili zadovoljni po jednim bodom i do kraja susreta vodila se žestoka borba na terenu. Šanse za gol propustili su Zlatanović za Radnik, a Saša Stojanović za Radnički, ali je do potpunog preokreta ipak došlo.

Sedam minuta pre kraja regularnog dela susreta posle dobre akcije celog tima Radničkog lopta je od sredine terena išla od Haskića, preko Saše Stojanovića do Ranđelovića, koji je odlično centrirao sa leve na suprotnu stranu, gde je Aleksandar Stanisavljević umešno smirio i preciznim udarcem poslao u mrežu za konačnih 1:2.

Pre odigravanja narednog kola Superlige, fudbalere Radničkog očekuje okršaj u šesnaestini finala Kupa Srbije, zakazanog za 26. septembar, kada će dočekati Bežaniju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com