Hronika

Preminuo Vujadin M. Otašević, nekadašnji profesor i dekan Medicinskog fakulteta u Nišu

Prof. dr Vujadin M.Otašević, dugogodišnji profesor, dekan Medicinskog fakulteta i naučni radnik  nakon kraće bolesti preminuo je u 83.godini u Beogradu.

Prof.dr Vujadin Otašević je Medicinski fakultet završio u Nišu. Univerzitetsku karijeru je započeo izborom u zvanje asistenta pripravnika,a završio penzionisanjem u zvanje redovnog profesora Medicinskog fakulteta u Nišu.

Bio je šef Katedre za morfologiju, direktor Instituta za sudsku medicinu, predsednik Sudsko-medicinskog odbora i dekan Medicinskog fakulteta u Nišu u dva mandata.

Bio je dugogodišnji član međunarodnih stručnih forenzičkih komisija za ekshumacije i identifikacije stradalih u ratu.

Autor je preko 150 stručnih radova objavljenih u domaćim i stranim časopisima i zbornicima. Autor je i sedam stručnih monografija.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja među kojima i Ordena rada sa zlatnim vijecem. Ispraćaj prof.dr Vujadina Otaševića sa Novog groblja u Beogradu obaviće se u sredu 7.novembra u 9 sati i 30 minuta. Biće sahranjen u rodnom mestu u Gornjoj Ržanici, opština Plav u Crnoj Gori 8. novembra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com