Kultura

Premijera “Jesenje sonate” – Master rada Katarine Jeličić

U ponedeljak 18. juna sa početkom u 20 sati premijerno će biti izvedena master predstava Katarine Jeličić „Jesenja sonata“ po motivima drame I.Bergmana, u režiji Dejana Cicmilovića. Predstava će biti odigrana na Maloj sceni Narodnog pozorišta u Nišu.

Radi se o master radu mlade glumice Katarine Jeličić, koju je niška publika nedavno imala prilike da vidi u ulozi partizanke Jelene u predstavi „U čije ime“, kao gostujuće glumice i saradnice niškog pozorišta.

“Narodno pozorište u Nišu je dalo svu potrebnu tehničku logistiku i na taj način podržalo realizaciju ovog projekta i tako još jednom pokazalo da je otvoreno za sve mlade talentovane umetnike sa pozorišne scene.” potvrđuju iz pozorišta.

U predstavi pored Katarine Jeličić u ulozi Eve, glume i prvakinja niškog pozorišta Sanja Krstović kao Šarlota i kao gostujuća glumica iz Sombora u ulozi Helene, Lea Jevtić.


Katarina Jeličić rođena je  29.07.1994. godine u Jagodini. Diplomirana glumica, završila je Fakultet umetnosti Priština – Zvečan, sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
Prvi profesionalni angažman bila joj je predstava „Baš Baš Čelik“ u Prištinskom Narodnom pozorištu.

Na festivalu ,,Prkos“ u Knjaževcu dobila je nagradu za scenski govor od strane Radio televizije Beograd. Dobitnica je nagrade ,,Naisa“ za najbolju žensku epizodnu ulogu na međunarodnom festivalu studentskih pozorišta ,,Urban fest“ u Nišu, tumačeći lik Lakija iz Beketovog komada ,,Čekajući Godoa”…

Na Fakultetu umetnosti Priština/Zvečan, radila godinu dana kao student demonstrator iz predmeta dikcija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com