Kultura

Predstava Vanje Bulića “Ne može nam niko ništa…” u niškom Narodnom pozorištu

I pred niškom publikom biće odigrana hit predstava, koja je oduševila Srbiju “Ne može nam niko ništa jače smo od sudbine. Tekst za ovu komediju pisao je poznati srpski novinar i pisac Vanja Bulić.

U predstavi je fantastično i na duhovit način prikazan savremeni život i uticaj medija na našu kulturu i ponašanje, začinjen zdravim humorom, kroz susret jedne glumice – prvakinje pozorišta (Aleksandra Anđelković) i njene koleginice – estradne pevačice (Sanja Pešić), u društvu nezaobilaznog Pere (Alek Rodić), pisara koji se, ni kriv ni dužan, našao u centru događaja, od bunara i spota, do – nacionalne penzije, uz Mitu bekriju i Lazu Kostića, publika će imati priliku da se pre svega dobro zabavi i nasmeje.

Prema rečima tekstopisca Vanje Bulića ,,Ne može nam niko ništa …” je u pravom smislu reči – hrabrostna komedija, nalik najboljim francuskim vodviljima, ali smeštena u današnjoj Srbiji.

“Pevačica narodne muzike i istaknuta dramska glumica susreću se na istom mestu, u Ministarstvu kulture, sa istom namerom i ciljem – da dobiju nacionalnu penziju. Silom prilika, ostaju same zajedno u jednoj kancelariji sa saznanjem da je samo jedna od njih dve može dobiti. Tada počinju međusobna prozivanja, podmetanja i dokazivanja i gledalac postaje talac njihovog komičnog sukoba i svedok sudara dva suprotstavljena sveta”, objašnjava Vanja Bulić.

Sve je protkano pitkim humorom (bez ijedne psovke ili grubih reči), pesmom i igrom.

“Dodatnu zabunu u celu priču unosi i pisar Pera, povremeno ulazeći u kancelariju i diveći se umetnicama (za koga one misle da je ministar kulture lično)”.

Na premijeri predstave u Kult teatru, gledaoci su uz buran smeh i na nogama dočekali kraj predstave ne dozvoljavajući glumcima dugo da odu sa scene.

,,Ne može nam niko ništa …” je komedija koja oporavlja i daje nadu da i suprotstavljeni svetovi, udruženi, mogu pronaći pravi put.

Ova predstava je zakazana za 17. april, u niškom Narodnom pozorištu, sa početkom od 20 časova.

Tekst: Vanja Bulić
Režija: Alek Rodić
Glumci: Sanja Pešić, Aleksandra Anđelković i Alek Rodić

Karte su u prodaji na blagajni pozorišta.

https://www.facebook.com/JaceOdSudbine/videos/1517370958311666/

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com