Društvo

Predškolci u Donjoj Studeni dobili uređen prostor

Nove okrečene i sređene prostorije dobili su predškolci Osnovne škole „Đura Jakšić u niškom selu Donja Studena, zahvaljujući Rotarakt klubu „Niš Centar“.

Članovi ovog kluba sredili su odeljenje gde borave mališani i toalete u ovoj školi. Ovo nije prvi put da članovi Rotarakta renoviraju prostore gde borave deca.

Foto: Rotarakt Nis centar

“Lokalno stanovništvo i uposlenici škole su vrlo lepo prihvatili našu akciju, svi su se nudili da pomognu a mi smo zbog toga imali i više snage i volje da uradimo sve kako najbolje umemo”, kaže Aleksandar Stamenković, jedan od članova Rotaakta.

Akcija sređivanja predškolskog odeljenja neće biti jedina u ovoj školi, dodaje on.

“Dogovor je da se u narednom periodu organizujemo zajedno da sredimo ogradu i stolariju na školi”, kaže Stamenković.

Pomoć meštanima oko uređenja škola van gradskog jezgra na području Nišavskog okruga je jedan od prioriteta RK „Niš Centar“ kako bi se poboljšali uslovi boravka dece.

2014. i 2016. godine renovirane su učionice i hodnici OŠ „Đura Jakšić“ u Proseku i Donjoj Studeni. Od svog osnivanja 2010. godine, članovi Rotarakt kluba Niš Centar sprovodi akcije usmerene ka podršci lokalnoj zajednici. Realizovano je više od 130 akcija.

Naredna humanitarna akcija je 22. septembru na Letnjoj pozornici, kada članovi ovog kluba organizuju koncert Lene Kovačević, a sav prikupljeni prilog biće upotrebljen za nabavku mobilnog inkubatora za Klinički centar Niš

Cena karte iznosi 600,00 dinara i mogu se kupiti u Turističkoj organizaciji grada Niša na tri lokacije – Vožda Karađorđa 7, Obrenovićeva 38 i na ulazu u Tvrđavu.

Rotarakt je međunarodna neprofitna organizacija koja podstiče liderstvo, razvoj građanskih prava, pomaže u uspostavljanju visokih etičkih standarda u poslu i promoviše mir i razumevanje na globalnom nivou. Osnovni cilj organizacije je da pomogne mladim ljudima u njihovom profesionalnom razvoju i da im pruži šansu da pomognu zajednici zastupajući etičke standarde i ljudska prava putem dobrovoljnog rada i dobrotvornih akcija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com