Politika

Predloženi članovi Nadzornih odbora, ali bez opozicije

Odbor za imenovanje Skupštine grada Niša izglasao je danas predloge za članove Nadzornog odbora Direkcije za javni prevoz i JKP Naisus, Nadzornih odbora gradskih ustanova kulture i zdravstvenih ustanova, i predloge za članove školskih odbora.

Svi predlozi za članove Nadzornih odbora izglasani su sa glasom protiv Radmile Popović iz odborničke grupe „Niška inicijativa“.

Popović je kazala da je glasala protiv imenovanja predloženih članova Nadzornih odbora zato što su biografije predloženih članova dostavljene Odboru na samom sastanku a ne unapred, kao i zbog toga što je vlast preuzela funkcije koje su date opoziciji.

„Definitivno u ovom gradu opozicija neće imati svoje predstavnike u Nadzornim odborima onih institucija koje bi morala da malo kontroliše. Očigledno je da su stranke na vlasti u Skupštini grada odlučile da preuzmu sve funkcije, a kao izgovor daju objašnjenje da su predugo čekali predloge opozicije. Tražićemo da nam se dostavi dokumentacija o tome koje su sve odborničke grupe u kojem trenutku dostavile svoje predloge. Treba videti zašto kada smo svi dostavili predloge nije došlo do imenovanja“, istakla je Popović.

Ona je kazala da je na sastanku Odbora za imenovanje glasala protiv predloga da Lazar Gajić bude istovrmeno član Nadzornog odbora Direkcije za javni prevoz i za člana Nadzornog odbora Prve niške gimnazije „Stevan Sremac“.

„Dobila sam objašnjenje da će se Gajić obratiti Agenciji za borbu protiv korupcije kako bi mu odobrili članstvo u oba odbora. Smatram da je to dupliranje funkcija neodgovoran odnos prema tim institucijama. Zašto bi jedna osoba obavljala dve funkcije kada to i po zakonu nije dozvoljeno“, naglasila je Popović.

Predlozi za imenovanje članova Nadzornih odbora naći se se na dnevnom redu sutrašnjeg zasedanja gradskog parlamenta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com