Sport

Praznik fudbala na stadionu “Čair”

U subotu od 13 časova na stadionu Čair biće pravi praznik fudbala, jer u goste dolazi ekipa Čukaričkog, direktni konkurent Nišlijama u borbi za plasman u Evropu.

Pored toga, čelnici niškog kluba odlučili su da širom otvore kapije stadiona svojim navijačima, koji će derbi 21. kola SLS moći da gledaju besplatno.

Iz kluba su istakli da očekuju veliku podršku Nišlija i svih koji navijaju za Radnički u borbi za značajna tri boda u prvenstvu. Šef stručnog štaba kaže da očekuje ozbiljnu i neizvesnu utakmicu sa rivalom iz gornjeg doma:

“Biće ovo najteža utakmica za nas u ovoj polusezoni. Oni igraju veoma dobro, rezultatski kvalitetno, a sa druge strane mi ponovo imamo problema sa bolesti i povredama. Oko sastava će biti neizvesno, nećemo znati do samog početka utakmice ko će igrati.” kaže Đuričić i dodaje da sigurno neće moći da računa na Marka Tomića, dok su pod znakom pitanja Nikola Raspopović, Saša Stojanović i Riota Noma.

Sve spremno za nove bodove. Foto: Niske Vesti

Ono što je sigurno je da će sa svojim saigračima na teren istrčati Nikola Stanković, jedan od ključnih igrača u odbrambenim redovima Radničkog, a on kaže da će ekipa dati sve od sebe za maksimalan učinak:

“U goste nam dolazi klub koji ima dobar period iza sebe, ali obe ekipe su u naletu. Očekujemo dobru utakmicu u kojoj ćemo moći da pokažemo ozbiljnost i budemo koncentrisani tokom svih 90 minuta. Trudićemo se da odgovorimo na sve akcije protivnika i osujetimo njihove napade. Idemo na sva tri boda.” istakao je Stanković i pozvao navijače da podrže ekipu u preostale dve utakmice i borbi za 3.mesto.

Nišlije će sutra ugostiti još jednog “starog dužnika”, šefa struke Čukaričkog, Nenada Lalatovića, koji je u par navrata, kao trener Vojvodine, imao ne tako lepa iskustva i epizode na Čairu. Osim što je ulazio u verbalni sukob sa čelnicima kluba i grada, lomio vrata čairskih svlačionica i neprimerenim gestikulacijama komunicirao sa publikom, Lalatović je početkom tekuće sezone u jednom od obraćanja predstavnicima medija izjavio da “neće ostati dužan onima koji su udarili na Nenada Lalatovića”, aludirajući na klubove koji su, po njegovim rečima, ugrozili poziciju Čukaričkog u plejofu.

Osim toga, Radnički bi pobedom preskočio svog sutrašnjeg rivala na tabeli, što bi mu donelo značajnu prednost pred poslednje kolo ovog dela sezone (u Surdulici), a samim tim i miran “zimski san”.

Sve ovo, uz besplatan ulaz na tribine Čaira, dovoljan je poziv da sutra od 13 časova budete na niškom stadionu i uz Radnički, u borbi za nastavak pozitivnog niza i osvajanje novih bodova.

Svi na Čair!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com