DruštvoSport

“Prava Roksanda” iz Vojne akademije otvara ragbi klub u Nišu

Ana-Marija Škiljo, rodom iz Pančeva, jedna je od pet žena koje su na Vojnoj akademiji u Beogradu završile modul artiljerija. Pored toga što je oficir, interesantno je i to da gaji veliku ljubav prema ragbiju, kojim se bavi igra godinama unazad. Trenutno živi i radi u Nišu gde želi da oformi ragbi klub “Sinđelić” po ugledu na stari niški klub.

Malo poznata činjenica iz njenog života jeste da je upravo Ana-Marija poslužila Goranu Mihiću kao inspiracija za lik Roksande u popularnoj seriji “Vojna akademija”.

“Na razgovor sa Goranom Mihićem i režiserom serije Dejanom Zečevićem, poslali su iz svakog voda po dva kadeta. Mihiću se toliko dopalo to što treniram ragbi, da mi je već tokom drugog razgovora rekao da je napisao lik devojke koja se bavi ovim sportom” kaže Ana-Marija.

Foto: Lična arhiva

Takođe, tokom svog studiranja radila je na tome da se oformi ženska ragbi sekcija na Vojnoj akademiji u Beogradu.

Ragbi je, kaže, upoznala slučajno, tokom svojih gimnazijskih dana i zavolela ga odmah, a ljubav prema tom sportu ne popušta je ni dan danas.

Želi da oživi ragbi u Nišu

“U Niš sam došla pre četiri godine i od samog dolaska cilj mi je bio da vratim ragbi u Niš i da mlade generacije upoznaju lepotu ovog sporta. Razlika u odnosu na ostale klubove će biti ta što će treninzi biti potpuno besplatni za sve koji žele da treniraju” kaže Ana-Marija o tome kako je došla na ideju da osnuje klub u Nišu.

Prošle godine, dodaje Ana-Marija, na veteranskom turniru u Starčevu upoznala je jednog ragbistu iz Niša.

“U Starčevu smo se odmah dogovorili da probamo. On je zvao sve bivše ragbiste iz Niša sa kojima je u kontaktu i organizovao okupljanje. Tada smo počeli polako da treniramo na Željinom ternu” kaže Škiljo.

Foto: Lična arhiva/pancevo.mojkraj.rs

Međutim, sve je išlo sporo, zbog rešenja o mogućoj prekomandi u Sremsku Mitrovicu.

“Kada mi je stiglo da idem u Sremsku Mitrovicu, prekinuli smo sa treninzima. Prekomandu sam odbila i juna mi je stiglo rešenje da ostajem u Nišu. Tada sam odlučila da nastavljamo sa radom” ističe Ana-Marija.

Ana-Marija Škiljo potpisala je ugovor za teren i ponovo kreću sa treninzima.

“Treninzi će se održavati sredom od 17.30 časova i subotom i nedeljom od 15 časova na pomoćnom terenu FK “Železničar”, a kondicioni treninzi biće utorkom i četvrtkom po dogovoru. Klub je namenjen svima, deci osnovnih škola, srednjih škola, studentima, odraslima i naravno… devojčicama!” zaključuje Škiljo.

Ana-Marija Škiljio, rekla je za kraj da se svi zainteresovani za informacije mogu javiti na fejsbuk stranici Ragbi kluba Sinđelić ili na telefon 061/1728876.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com