Kultura

Prateći program Filmskih susreta u bioskopu Cineplexx

Ostalo je manje od nedelju dana do početka Filmskih susreta. Organizatori najavljuju brojne prateće programe ali i velika imena srpskog glumišta koja će se ove godine pokloniti niškoj publici. Ovogodišnja novina je da će filmove koji su deo pratećeg programa publika gledati u bioskopu Cineplexx.

Odbrojavanje je počelo. Od trenutka kada će ključevi grada Niša preći u ruke glumaca deli nas tek nekoliko dana. I kao što to svake godine biva, Nišlije se osim dobrim filmovima raduju i tome što će im tih nedelju dana glumce sretati na ulici, u parkovima i kafićima. Organizatori najavljuju dobar odziv i velika imena.

Ove godine imamo potrvde da će se neke ekipe filmova pojaviti gotovo kompletne. Takvu najavu imamo, na primer, za filmove  “Stado” i “Santa Maria della Salute”. Imamo i potvrdu Dragana Bjelogrlića da će se više nego solidan broj glumaca koji učestvuju u pilot epizodi “Senke nad Balkanom” pokloniti Niškoj publici.”, kaže direktor festivala Srđan Savić.

Niš će nedejlu dana zaista biti pravi grad filma. Osim centralne manifestacije – prikazivanja filmova na letnjoj pozornici, održaće se i promocije knjiga vezane za glumce – poput monografije Lazara Ristovskog ili knjige o Draganu Nikoliću. Zatim su tu i izložbe, poput one multumedijalne o Sonji Savić. Ispred Oficirskog doma prikazivaće se stari jugoslovenski filmovi, a u bioskopu Cineplexx će, potpuno besplatno, biti organizovan takozvani Kinoregion.

Prateći program će se u velikoj meri odvijati u Cineplexxu. Od drugog dana festivala, od 17 do 20h filmovi tamo će biti prikazani filmovi iz našeg regiona – od Mađarske do Grčke, kao i oni koji ne ispunjavaju uslove da bi bili u takmičarskom programu. ” , navodi Dejan Dabić, član saveta festivala.

Karte za Filmske susrete su u prodaji, trenutno je moguće kupiti samo cele komplete karata, a pojedinačne karte se mogu kupiti na dan projekcija filmova. Cena kompleta je 2.000 dinara.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com