Društvo

Požurite! Ima koverti u Glavnoj pošti

Od kada je počela nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“, najtraženiji proizvod u Poštama Srbije je svakako koverta za račune. U sredu, 1. februara, zainteresovani su relativno lako mogli da dodju do koverti, i bez ograničenja broja. Zato je već drugog dana došlo do nestašice, kažu građani.

Nišlijka, Tanja Lazarević, kaže da je juče tražila u četiri niške pošte, i nigde nije mogla da pronađe ni jednu kovertu. Ona kaže da već ima prikupljenih računa za deset koverti, pa će biti uporna i narednih dana.

Trećeg dana koverte su se opet pojavile!

U Glavnoj pošti ih trenutno ima, ali uglavnom kažu da je najbolje da se dođe u ranim jutarnjim satima, da svakoga dana stiže određena količina, ali se brzo razgrabe, tako da ih posle 12 sati uglavnom nema.

Za razliku od nekih gradova, poput Novog Sada, gde postoji ograničenje na 5 koverti, u Nišu za sada nema određenog broja koliko pripada svakom zainteresovanom. Svako može da dobije koliko mu je potrebno, samo dok ih ima. U Poštama Srbije odštampano je 700.000 namenskih koverti za nagradnu igru.

Da podsetimo, za učešće je neophodno prikupiti najmanje 10 fiskalnih računa ili 10 potvrda o plaćanju karticom (slipova), izdatih između 1. januara i 31. marta 2017. godine, minimalne vrednosti 100 dinara po računu ili slipu. Veći iznos računa ne povećava šansu za dobitak, ali zato građani koji plaćaju karticom dupliraju svoje šanse, jer uz fiskalne račune dobijaju i slipove.

Nagradnu igru organizuje Ministarstvo finansija u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, a podršku pružaju i Poreska uprava, Državna lutrija Srbije i Republički sekretarijat za javne politike.

Učešće u nagradnoj igri dobitnicima može  doneti vredne nagrade kao što su automobili, putovanja u zemlji i inostranstvu i stan u Beogradu, a najaktivnijim opštinama i gradovima zonu besplatnog interneta.

Planirana su ukupno četiri izvlačenja tokom godine, a prvo izvlačenje je već za nešto više od mesec dana, 12. marta. Srećno!

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com