Kultura

Poziv za “Rok kamp za devojčice” otvoren do nedelje

Talentovane devojčice koje vole muziku I žele da nauče da sviraju bubnjve, gitare, bas gitare ili klavijature, svoje veštine moći će da usavršavaju na Rok kampu za devojčice, koji će trajati od 21.do 27. avgusta na Avali. Ono što su naučile prikazaće na zajedničkom nastupu na otvorenoj sceni odmarališta “Šuplja stena”, poslednjeg dana kampa.

Sve zainteresovane devojčice, uzrasta od 10 do 14 godina, prijave mogu slati do 25. juna. Osim popunjavanja formulara potrebno je poslati i saglasnost roditelja kao i kratak video, a sve dodatne informacije o prijavi mogu se pronaći na sajtu www.femix.info.

Bubnjarska radionica

Mentorski tim činiće 8 domaćih muzičarki mlađe generacije koje su i muzički obrazovane i aktivne u nekom od aktuelnih bendova sa alternativne scene. Vođa mentorskog tima je Selena Simić, dvadesetpetodišnja muzički školovana bubnjarka iz Smedereva, koja je u Beogradu, Smederevu i Pančevu tokom 2015. godine u okviru programa FEMIX vodila je četiri ciklusa besplatnih bubnjarskih radionica za devojčice, za kojima je vladalo veliko interesovanje, kako učesnica, tako i medija.

Ideja Rok kampa za devojčice je da se slika današnje alternativne scene promeni. Naime, devojaka I žena na domaćim top listama u rok muzici ima svega 6, 5%. Cilj je I da se talentovanim mladim muzičarkama da podsticaj I podrška u rušenju uverenja da su gitara I bubnjevi “muški instrumenti”, a rok, metal, pank I džez “muški” žanrovi.

Projekat Prvog rok kampa za devojčice u ovom delu Evrope je jedan od deset pobednika konkursa Klub Superste za 2016. u okviru programa SUPERSTE.NET. Prijatelji kampa su beogradska Opština Vračar, Disciplina, Rekonstrukcija Ženski fond, i mnogi pojedinci. Iza kampa stoji tim mladih u okviru programa za afirmaciju ženskog stvarlaštva FEMIX.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com