Društvo

Poziv za dostavljanje eksponata za izložbu “Niš – grad elektronike kroz vreme”

U okviru 4. Foruma naprednih tehnologija, od 6. do 9. novembra, u Oficirskom domu u Nišu biće postavljena izložba starih proizvoda Elektronske industrije u Nišu pod nazivom “Niš – grad elektronike kroz vreme”.

Udruženje za negovanje industrijske baštine i promociju naprednih tehnologija i Udruženje stvaralaca Niš poziva sve one koji imaju stare aparate/uređaje proizvedene u EI Niš da se jave i pridruže ih izložbenim eksponatima.

Vlasnici mogu svoje proizvode ustupiti samo za izložbu u vreme trajanja 4. Foruma NT ili trajno ostaviti organizatorima Foruma i Udruženju, jer se stalna izložba između dva Foruma zasada nalazi u prostorijuma Singidunum Univerziteta sa ciljem da se u bliskoj budućnosti stvore uslovi za osnivanje i otvaranje muzeja industrijske baštine u okviru Naučno tehnološkog parka u Nišu.

Organizatori poručuju da svi koji su zainteresovani za učešće u ovoj sabirnoj akciji elektronskih – elektrotehničkih aparata i računarskih uređaja koji su prozvedeni početkom druge polovine prošlog veka mogu se za dodatne informacije javiti Organizacionom odboru izložbe kojim rukovodi prof. dr Bratislav Milovanović na mejl adresu batam@pogled.net, ili na telefon 063 400 080 i doneti u sedište Centra u Nišu Univerziteta Singidunum (Nikole Pašića 28).

“Ovim se zahvaljujemo svim učesnicima sabirne akcije uvereni da će realizacija ove akcije doprineti da sačuvamo od zaboprava izuzetne rezultate niških inženjera i tehničara iz prošlog veka i inspirisati mlade ljude za nove domete sa ciljem da Niš postane svetski priznati centar naprednih tehnologija.” poručuju iz Udruženja za negovanje industrijske baštine i promociju naprednih tehnologija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com