Društvo

Potpisani Ugovori o sufinansiranju medijskih projekata u GO Pantelej

Gradska opština Pantelej danas je potpisala Ugovore sa 16 medijskih kuća, koje su dobile sredstva na Konkursu za projektno finansiranje medija u Nišu. Ugovore je potpisao predsednik Opštine Bratimir Vasiljević u ime Veća GO Pantelej i direktori odnosno ovlašćeni predstavnici medija.

Oko 30 projekata je stiglo Opštini, a komisija je odabarala njih 16.

“Mi smo zadovoljni na koji način se obavlja javno informisanje u Nišu. O Gradskoj opštini Pantelej mediji potpuno pravovremeno i istinito izveštavaju. Naravno, ima i onih koji su uvek kritički nastrojeni, ali nama i to nesmeta. Dobronamerna kritika je dobra, kako bi neke stvari menjali i usklađivali sa interesom građana. Pohvale, sa druge strane nam daju dodatnu snagu da istrajemo u onome što radimo”, rekao je prvi čovek ove opštine.

GO Pantelej je ove godine za projektno finansiranje mediija izdvojila 1,65 miliona dinara. Iznos po projektu kretao se od 30.000 do 200.000 dinara.

“Najveći iznosi su otišli medijskim kućama koje se bave redovnim izveštavanjem”, objasnio je Vasiljević.

Teme projekata su raznovrsne, od turizma, privrede, poljoprivrede, aktivnog odmora.

Niškim Vestima odobreno je 50.000 dinara za projekat “Duhovna baština Panteleja”.

On podrazumeva feljton o manastirima, crkvama i o znamenitosima i ostacima ranohrišćanskog perioda, koji se nalaze na teritoriji Gradske opštine Pantelej.

“Na žalost sredstva nisu dovoljna za medijski sadržaj koji smo mi želeli da plasiramo. Želja nam je bila da se kroz priče starešina ovih crkava ispriča istorijat njihovog nastanka, godine početka i završetka gradnje, naglasi njihov značaj za stanovištvo opštine, istaknu lepota i umetnička vrednost i neki, za obične građane, nepoznati detalji vezani za svece i krsne slave čija imena ona nose”, rekla je glavni i odgovorni urednik Niških Vesti Violeta Milićević.

Gradska opština Pantelej ima izuzetno vrednu duhovnu baštinu, koju čine dva drevna manastira, Sveti Jovan iznad Gornjeg Matejevca i Sveti Đorđe u Kamenici. Tu je i veliki broj crkava iz različitih epoha, među kojima prednjači Latinska crkva iz 11. veka. Svi ovi verski objekti određuju GO Pantelej kao atraktivnu destinaciju za ljubitelje verskog turizma.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com