Hronika

Postupak protiv odgovornih za smrt radnika na kog je pao viljuškar

Odeljenje inspekcije rada u Nišu pokrenuće prekršajni postupak protiv odgovornih lica u firmi “Balkan” zbog toga što radnik te firme Z.M. (63) koji je juče preminuo pošto je na njega pao viljuškar nije bio osposobljen za bezbedan rad i nije bio prijavljen na obavezno socijalno osiguranje, izjavili su u Ministarstvu za rad, socijalna i boračka pitanja.

U pomenutom Ministarstvu su naveli da je Z.M. sa firmom “Balkan” imao zaključen ugovor o povremeno privremenim poslovima.

“Inspektori rаdа su odmаh pošto su obаvešteni o teškoj povredi nа rаdu sа smrtnim ishodom zаpočeli inspekcijski nаdzor. Nаkon utvrdjivаnjа svih relevаntnih činjenicа i pregledа dokumentаcije, inspektor rаdа će preduzeti sve odgovаrаjuće mere iz domenа nаdležnosti inspekcije”, naglasili su u Ministarstvu za rad.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu procenilo je da postoji sumnja da se radi o krivičnom delu izazivanja opšte opasnosti. Tužilaštvo je obavestilo inspekciju rada i naložilo vanrednih tehnički pregled vozila koje je prevozilo viljuškar.

Nišlija Z.M. teško je povredjen juče oko 15.30 u fabričkom krugu nekadašnje Elektronske industrije prilikom istovara viljuškara iz kamionske dizalice. Preminuo je u toku popodneva u Kliničkom centru zbog teških povreda glave, grudi i abdomena.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com