Sport

Posle 35 godina RADNIČKI je ponovo u EVROPI!

Rekordnih 12.360 gledalaca svedočilo je večeras istorijskom uspehu niškog Radničkog koji je posle 35 godina ponovo izborio plasman u kvalifikacije za evropska takmičenja. Pobedom nad kruševačkim Napretkom od 4:1 Radnički se vratio na treću poziciju i overio vizu za Ligu Evrope!

Radničkom je na ruku išao i rezultat u Humskoj gde je Partizan savladao Spartak sa 2:0, što mu je donelo povratak na željenu poziciju broj 3. Poslednji put Radnički je na međunarodnoj sceni nastupao u decembru 1983. godine!

Nikola Eskić je na razočarenje brojnih navijača koji su danas došli da podrže svoj lokalni klub na putu ka novom istorijskom uspehu doveo Napredak u vođstvo (0:1) već nakon 11 minuta igre.

Međutim, proradilo je tajno oružje Radničkog onda kada je to bilo najotrebnije. Iskusni Caki Stojanović ponovo se upisao u listu strelaca posle dužeg “posta”. Slobodnjakom sa oko 20 metara poravnao je rezultat na 1:1.

Malo je nedostajalo da kapiten Jovanović ubrzo donese vođstvo Radničkom, kada je nakon preciznog centaršuta sa leve strane loptu poslao uz samu statitvu, u 21. minutu igre.

Nakon pola sata igre proradio je i Meraklijski “inat”. Nisu dozvolili igrači u crvenom da gosti nametnu svoju igru i diktiraju tempo utakmice. Brzo su preuzeli stvar u svoje ruke i došli do vođstva preko Slaviše Stojanovića koji je iskoristio pas Mrkića i šutem u donji ugao golmana doveo Radnički na 2:1 u 31. minutu.

Na pauzu se otišlo pri rezultatu 2:1 za Radnički.

Penal za Radnički sviran je u 49.minutu kada je Caki Stojanović oboren u šesnaestercu, a Slaviša Stojanović bio precizan sa bele tačke za 3:1.

Nakon trećeg postignutog gola nisu viđene ozbiljnije šanse ekipa na terenu.

Igra je poprimila nešto sporiji tempo ali to nije sprečilo nišku publiku da glasno bodri svoje fudbalere.

Petar Krstić napravio je solo prodor u 83. minutu i poveo loptu ka šesnaestercu gde je napravio nesiguran pas ka Stojanoviću pa je još jedna šansa Radničkog za novo vođstvo otišla u nepovrat.

Ali, pravi delirijum na tribinama Čaira usledio je u 85. minutu kada je Marko Mrkić atraktivnim lobom savladao čuvara mreže Napretka za visokih 4:1.

Utakmica je završena tim rezultatom i Radnički je upisao nova tri boda za povratak na treće mesto kojim je i više nego uspešno završio sezonu Superlige 2017/18 i ostvario višedecenijski san svojih navijača!

Svi su pozvani na večerašnju veliku žurku Radničkog na amfiteatru Nišavskog keja!

 


37. kolo Superlige, FK Radnički – FK Napredak 4:1 (2:1)

Stadion: Čair, Niš

Gledalaca: 12.360

Sudija: Bojan Nikolić

Žuti karton: Mijailović (Radnički),

Strelci: 0:1 – Eskić (11.minut), 1:1 – Saša Stojanović (16.minut), 2:1 – Slaviša Stojanović (31.minut), 3:1 – Slaviša Stojanović (49.minut penal), 4:1 – Mrkić (85. minut).

FK RADNIČKI: Šaranov, Mijailović, Saša Stojanović, Slaviša Stojanović, Mrkić, Aksentijević, Mićić, Jovanović, Simunović, Noma, Stanković.

FK NAPREDAK: Petrović, Simonović, Nemanja Petrović, Eskić, Miladinović, Ostojić, Zec, Vulić, Rušević, Jesse, Basrak.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com