Politika

Poslanik od premijerke tražio fabriku pa poklonio vunene čarape

Narodni poslanik Milija Miletić i predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović imali su sastanak sa premijerkom Anom Brnabić u Vladi Srbije, na kojoj je bilo reči o mogućem investiranju u ovaj kraj.

Premijerka je već upoznata sa radom ove opštine koja je jedna od retkih koja nema  kreditno zaduženje. Kada je Vlada zasedala u Nišu premijerka Brnabić je tada kao ministarka, obišla Svrljig i tada a i mnogo puta posle toga pohvalila je funkcionisanje ove lokalne samouprave, kao jedne od nauspešnijih u Srbiji.

“Znate kako domaćinski mi poslujemo u Svrljigu, nemamo kreditna zaduženja i mnoga preduzeća su nam sve jača, ali bi za našu opštinu mnogo značilo ako možete da nam pomognete da u naš kraj izgradimo neku febriku i pomognete nam da dovedemo nekog investitora, to je ono što nam najviše treba. Imali smo nekoliko propalih privatizacija ali bi nam trebala nova fabrika”, zamolio je Miletić premijerku.

Premijerka Ana Brnabić, strpljivo je pregledala dokumentaciju i pismeni zahtev koji su joj uručili Miletić i Trifunović i obećala da će o tome da razmisli.

“Trenutno radimo i pregovaramo sa nekoliko investitora za neke druge krajeve, ali ćemo ubuduće razmišljati i o dovođenju investitora u vašu opštinu”, rekla je Brnabić.

Premijerki je uručen poziv za predstojeću Belmužijadu kao i pokloni opštine.

“Poklanjamo vam sve ono što se pravi u našem kraju ovo tkanje i ove vunene čarape ali bi jako voleli da nam dođete na Belmužijadu da probate naš specijalitet belmuž”, pozvao je Miletić premijerku.

Narodni poslanih i predsednica opštine imali su priliku da premijerki saopšte da su već utučili veliki broj rešenja o završenoj legalizaciji, što ih po ažurnosti svrstava među najbrže u zemlji.

Foto: Niske Vesti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com