Hronika

Porodica tvrdi: V.J. je u kritičnom stanju stigao u Beograd

Reagujući na izjavu direktorke niške Dečje hirurgije da maloletni V.J.  nije upućen na lečenje u Beograd kao “hitan slučaj”,  Niškim Vestima se obratio njegov stariji brat. On tvrdi da porodica ima izveštaj lekara u kome piše da je V.J.  u tom trenutku bio vitalno ugrožen.

V.J.(16) je 12. novembra oko 22 sata ispred Osnovne škole “Učitelj Tasa”povređen nožem, sa dva uboda u stomak i jednim u nogu.

Njegov dvadestjednogodišnji brat uverava da je povređeni V.J. iz Niša prebačen u Beograd u stanju vitalne ugroženosti sa mogućim smrtnim ishodom i da tvrdnje direktorke niške Dečje hirurgije, doktorke Anđelke Slavković, da je bio “stabilan” ne odgovaraju istini.

“Porodica je bila pozvana na konzilijum i nama je saopšteno da je “on dosta propao, da je u izuzetno teškom stanju i da postoje dve mogućnosti, ili da ga oni operišu ili da ode u Beograd,” citirao je i dodao su se tada roditelji odlučili za lečenje u Beogradu.

iybodeni

Do tog trenutka, dve nedelje posle nesreće,  V.J. je na niškoj Dečjoj hirurgiji imao tri operacije.

“Pojavila se urosepsa pa je Beogradu urađena četvrta operacija i tada mu je izvađen bubreg. U Nišu je  trebalo nekoliko dana da se uradi skener, a u Beogradu su prvi dan uradili. Posle operacije , beogradski hirurg se pitao zašto bubreg nije odmah izvađen. U Nišu su nam rekli da je četvrta operacija saniranje nekog krvnog zagrušenja, nisu ni pomenuli oštećen bubreg,”  tvrdi brat povređenog dečaka.

Direktorka niške Dečije hirugije, Anđelka Slavković, kazala je ranije madijima da V.J. nije odvezen u Beograd  kao hitan slučaj, već zato što su “oni bili dežurni”. Niške Vesti su danas probale da kontaktiraju doktorku Slavković, ali se ona nije javila na telefon.

Brat je rekao i da se posle vađenja bubrega V.J. oporavlja, ali  da je “njegovo zdravstveno stanje i dalje kritično jer se nalazi na odeljenju intenzivne nege.”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com