Sport

PONOS GRADA: Nišlije među zlatnim juniorskim reprezentativcima

Srbija već godinama sasvim opravdano nosi epitet kako “zemlje košarke” tako i “zemlje vaterpola”, a dokaz tome jesu talenti kojih u našoj zemlji, na našu sreću, ima sve više. Niš je oduvek važio za jedan od glavnih “izvoznika” talentovanih mladih sportista, pa se ova teorija nedavno pokazala i u praksi.

Potvrda je još jednom došla u vidu medalja i to, kako drugačije, nego zlatnih.

Foto: Vaterpolo Savez Srbije

 

Komen kup za vaterpoliste do 18 godina održan je u Beogradu, a jučerašnje finale odvelo je naš nacionalni tim na najviše postolje. Među zlatnim srpskim vaterpolistima našao se i jedan Nišlija, čime je potvrđena i činjenica da sjajni rezultati niškog klupskog vaterpola nisu slučajnost. Mateja Đorđević je osvojio zlatno odličje sa generacijom koju u narednom periodu očekuje i nastup na Svetskom prvenstvu u Sombatelju (Mađarska).

Đorđević sa svojim šampionskim saigračima. Foto: Vaterpolo Savez Srbije

“Drago mi je što sam igrao u ovakvoj ekipi i bio deo tima koji ne poznaje individualnosti, već sve svoje uspehe bazira na timskom duhu i zajedničkom radu. Ovu medalju smo i osvojili baš zato što smo igrali svi kao jedan. Nadam se da ćemo i u budućnosti tako igrati jer je ovakav pristup igri i timu jedan od ključnih uslova za dobre rezultate.” izneo je svoje utiske po osvajanju medalje talentovani Nišlija.

 

 

Tim Srbije, predvođen selektorom Urošem Stevanovićem, u finalnom duelu bio je bolji od Španije sa 9:7, što je bilo dovoljno za osvajanje titule prvaka Komen kupa. Pehar i medalje predali su predsednik VSS Viktor Jelenić, generalni sekretar Nemanja Marijan i delegat turnira Adžić.

I juniorska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je juče zlatnu medalju, i to na Evropskom prvenstvu u Letoniji. Niški košarkaš bio je deo tima koji je u finalu savladao domaću selekciju sa 99:90 i okitio se zlatnim odličjem.

Selektor Aleksandar Bućan u redove svog tima uvrstio je i Zorana Paunovića, talentovanog niškog košarkaša koji je svoj prvi profesionalni ugovor potpisao sa trofejnom Crvenom zvezdom. U mlađim selekcijama kluba sa Malog Kalemegdana ranije je kao kapiten juniorskog tima predvodio saigrače do trijumfa na kvalifikacionom turniru Evrolige u Beogradu i titule prvaka države, a svoju karijeru počeo je da gradi u rodnom Nišu.


Upravo je Paunović u finalnom duelu briljirao sa 17 ubačenih poena i našao se u top 3 igrača po efikasnosti na ovom meču. Nišlija je sjajnim partijama dao veliki doprinos nacionalnom timu Srbije koji je sasvim zasluženo osvojio prvo mesto na ovom takmičenju.

Pored toga, zajedno sa Matejom Đorđevićem učinio je još jednom stanovnike grada na Nišavi ponosnim, a zajedno su doneli svojevrsnu potvrdu dobrog i posvećenog rada unutar sportskih kolektiva našeg grada. Bravo!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com