Društvo

Polovina autobusa na niškim ulicama IMA KLIMU

Poslednjih dana u Nišu tropske vrućine. Na usijanom gradskom asfaltu nemoguće je funcionisati duže vreme.

Svako ko ima da završi poslove po gradu izađe rano ujutru i do podneva je kod kuće. Oni koji ne mogu da biraju kada će na ulicu su oni koji odlaze na posao i imaju neodložne obaveze.

Nišlije koje koriste javni gradski prevoz nisu baš najzadovoljniji uslovima koje zatiču u mnogim vozilila gradskog prevoza. Dok u nekim vozilima ima klima uređaja u drugima nema, te su utisci podeljeni.

“Katastrofalni su uslovi u gradskom i prigradskom saobraćaju. Klima se ne koristi ili je nema. Koji su to bili uslovi tendera, kada smo dobili ovakve prevoznike?”, pitanje je Nišlija koje je upućeno našoj redakciji.

Iz Direkcije za javni gradski prevoz kažu da samo polovina voznog parka ima klimu.

“Od ukupno 115 vozila koji saobraćaju u gradskom i prigradskom saobraćaju 50% ima klima uređaje”, kaže Milan Milić iz Direkcije za javni gradski prevoz.

Po tenderu koji je bio raspisan kada su se dodeljivale gradske i prigradske linije, nije bilo traženo da u autobusima postoji klima uređaj ali je to prilikom odlučivanja o dodeli linija bilo važno jer su klimatizovani autobusi donosili više bodova, kaže on.

U Direkciji za javni prevoz kažu da bi veći broj klimatizovanih autobusa pojačalo finansijsku stranu o kojoj se u ovom preduzeću vodilo računa.

“I u autobusima koji imaju klimu teško se postiže željena temperatura jer su stanice na svega 300 metara u gradu i zbog čestog otvaranja vrata, temperate je i u vozilima visoka”, završava Milić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com