Društvo

Poljoprivredni fakultet i germanistika čekaju akreditaciju

Do početka nove akademske godine 1.oktobra, ostalo je manje od mesec dana, a Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Nišu sa sedištem u Kruševcu i Departman za germanistiku Filozofskog fakulteta još čekaju akreditaciju.

“Budući da je Komisija za akreditaciju tek nedavno formirana, na prvom, konstituitivnom sastanku, zahtevi za ove akreditacije se nisu našle na dnevnom redu”, saznajemo od profesora dr Vlastimira Nikolića, prorektora za nastavu Univerziteta u Nišu.

Nikilić je dodao da se akreditacija i za Poljoprivedni fakultet i za Departman za germanistiku očekuje svakog trenutka, a ukoliko dozvole za rad stignu do sredine septembra biće raspisan naknadni konkurs za upis studenata na ovom fakultetu ali i na departmanu.

Na 13 fakulteta Univerziteta u Nišu u toku je septembarski upisni rok.

Prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnih ispita se završava sutra, a 6, 7. i 8. septembra biće organizovani prijemni ispiti. Rok se završava najkasnije do 18. septembra. Prema podacima Univerziteta u Nišu, za drugi, septembarski upisni rok, ostalo je 1.598 mesta, 436 budžetskih i 1.162 samofinansirajućih.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com