Ekonomija

Pojeftinjuje grejanje u Nišu

Nadzorni odbor niške Direktor “Gradske toplane” Predrag Milačić izjavio je danas da je Nadzorni odbor tog preduzeća doneo odluku da fiksni deo cene daljinskog grejanja pojeftini sa sadašnjih 27,08 dinara po kvadratu, na 21,18 dinara.

On je kazao da će fiksni deo pojeftiniti za 21,79 odsto, ali će zbog poskupljenja gasa varijabilni deo cene grejanja biti povećan za nešto više od sedam odsto.

“Za gradjane koji imaju stan od 55 kvadrata, uz zimu kakvu smo imali prošle godine, promena cene značiće uštedu na godišnjem nivou od 2.000 dinara”, rekao je Milačić na konferenciji za novinare.

Kako je naveo, odluka Nadzornog odbora o korekciji cene grejanja stupiće na snagu pošto je potvrdi Gradsko veće, koje je i predložilo sniženje fiksnog dela cene.

Milačić kaže da će se odluka o ceni grejanja vrlo brzo naći pred Gradskim većem.

“Gradska toplana” će ove, kao i prošle jeseni koristiti kredit za isplatu duga za isporučeni gas “Jugorosagasu”.

“Kredit je 250 miliona dinara, ali nećemo ga odmah iskoristiti u punom iznosu, već u tranšama od po 50 miliona dinara, kako budu pristizali računi Jugorosgasa”, rekao je Milačić.

Prema njegovim rečima, trenutni dug “Gradske toplane” za isporučeni gas iznosi 142 miliona dinara, što je za 115 miliona manje nego prošle godine u ovo vreme.

“Kredit ćemo iskoristiti jer nam je jeftinije da kamatu plaćamo poslovnoj banci nego Jugorosgasu”, izjavio je Milačić.

On je rekao da dugovi gradjana i firmi za daljinsko grejanje iznose 1,3 milijarde dinara.

Veće grada Niša odobrilo je danas da Gradskoj toplani odobri korišćenje kredita kod poslovnih banaka za isplatu dugova “Jugorosgasu”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com