Ekonomija

POJAVILI SE NASLEDNICI: Obustavljena prodaja “Partizana”

Postupak prodaje hotela “Partizan” u Niškoj Banji obustavljen zbog potencijalnog naslednika koji se javio Agenciji za restituciju, rekao je predsednik Gradske opštine Niška Banja Dejan Jovanović.

“Javili su se potencijalni naslednici Milivoja Milenkovića koji je izgradio hotel i u toku je postupak dokazivanja da oni zaista jesu naslednici. Dok nadležni sud ne reši imovinsko pravne odnose postupak prodaje “Partizana” ne može biti aktivan”, rekao je Jovanović.

Prema Jovnaovićevim rečima hotel “Ozren” u Niškoj Banji biće ponudjen kupcima krajem decembra ili početkom naredne godine.

On je kazao da je rešen problem potraživanja radnika “Srbijaturista” zbog kojih “Ozren”, koji je nekada bio u vlasništvu te firme, do sada nije ponudjen kupcima.

Hotel “Partizan” je ove godine ponudjen kupcima po početoj ceni od 310 miliona dinara, ali se na tender niko nije javio.

U požaru koji je u julu zahvatio hotel potpuno su izgoreli potkrovlje i sprat ispod, dok su vatrogasci uspeli da sačuvaju prvi i drugi sprat hotela.

Hotel Partizanaje izgradio od 1935. do 1937. godine niški industrijalac Milivoje Milenković, a posle rata je njime gazdovao “Srbijaturist”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com