Društvo

Pojačana kontrola i kažnjavanje za parkiranje na zelenoj površini u Tvrđavi

Zbog sve učestalijeg parkiranja vozila na zelenim površinama u niškoj Tvrđavi, u narednom periodu biće pojačane inspekcijske kontrole i prinudno uklanjanje vozila, kao i novčano kažnjavanje za nesavesne vozače, ističu u Gradskoj opštini Crveni Krst.

Pojašnjavaju da je Odlukom o komunalnom redu utvrđena zabrana kretanja, zaustavljanje ili parkiranje vozila na zelenoj površini, i površini oko objekta javne namene kao i zelenoj površini u javnom korišćenju. Istom Odlukom propisan je i postupak prinudnog uklanjanja vozila parkiranih suprotno odredbama ove odluke.

„Obaveštavamo javnost da će komunalni inspektori Uprave Gradske opštine Crveni Krst, u narednom periodu vršiti intenzivniji nadzor poštovanja navedene zabrane, sprovoditi postupak prinudnog uklanjanja ostavljenih vozila sa zelenih površina i pokretati postupak za izricanje odlukom predviđenih novčanih kazni“, ističe se u saopštenju.

Dodaju i da je u prostoru niške Tvrđave zabranjen saobraćaj za kretanje na stazama u parku, osim za vozila sa specijalnom dozvolom i da će se kažnjavati vozači koji učine prekršaj.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com