Kultura

Počinje 11. Međunarodna kolonija animiranog filma

Međunarodna kolonija animiranog filma za decu i mlade „Pantelej 2017“ održava se od 25. do 30. jula. Namenjena je talentovanoj deci iz Niša i regiona, biće dvadesetoro učesnika starosti od 11 do 18 godina. Eminentni predavači dolaze iz Poljske, Mađarske, Slovačke, Bugarske i Srbije.

“Za mlade je najvažnije sticanje novih znanja, i ovo je mesto gde se na najlepši i njlakši način uči o animaciji, predavači će delić svog znanja preneti najmlađima. Prateća manifestacija je već peti put Međunarodni festival animiranog filma „Konstantinov zlatnik“. Pristigli su filmovi iz 65 zemalja, 581 ostvarenje i interesovanje raste iz godine u godinu. Projekcije tih filmova su besplatne i organizovane su na četiri lokacije u gradu: u Oficirskom domu, dvorištu GO Pantelej, u parku u Niškoj Banji i u klubu Labirint, kaže Slobodan Milošević iz udruženja „Anima Niš“.

Tema ovogodišnje kolonije je Sveti Sava i 800 godina državnosti Srbije, organizatori su “Anima Niš” i “Studio crtanog filma 98”, a pokrovitelji kolonije  GO Pantelej i Ministarstvo kulture i informisanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com