Društvo

Počelo uklanjanje tendi iz Obrenovićeve!

I pored apela Udruženja ugostitelja “Esnaf” da se sačeka sa uklanjanem tendi iz Obrenovićeve ulice do konačnog dogovora, jutros je počelo rušenje konstrukcija koje ima oko dvadesetak kafića u glavnoj  niškoj ulici.

“Podržavamo inicijativu Grada da se poštuje zakon i da se uvede red u ovu oblast i spremni smo na saradnju. Zahvalni smo što je doneta odluka da se odmah nakon praznika konačno reši pitanje uređenja bašti i tendi lokala u gradu, ali je sporno to što se insistira na uklanjanju tendi. To će naneti nepopravljivu štetu ugostiteljima od više hiljada evra, jer svaka demontaža i montaža takvih tendi iziskuje vreme i ogroman novac a pojedine konstrukcije će nakon toga biti neupotrebive”, kazali su ranije u Udruženju ugostitelja “Esnaf”.

Oni  smatraju da je ovakva odluka Gradskog veća pred sam doček Nove godine ishitrena, jer je ugovoren sastanak  u prvoj radnoj nedelji 2017. godine.

Tada bi trebalo da se sastanu stručni timovi iz Gradske kuće i Direkcije za izgradnju grada, da zajedno sa Gradskim  arhitektom i predstavnicima ugostitelja  pronađu konačno i prihvatljivo rešenje za obe strane.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com