Društvo

Počelo uklanjanje divljih deponija u Nišu

JKP Mediana pokrenula je program čišćenja i uklanjanja divljih deponija u svih pet opština na teritoriji grada Niša.  Inicijativu je pokrenuo Sekretarijat za zaštitu životne sredine pokrenuli su inicijativu i pripremili plan, kao i dinamiku realizovanja tog programa.

Počelo se sa sanacijom divlje deponije u Ovčepoljskoj ulici gde se očekuje da se izveze otpad u količini od 100m3 ili više od 20 kamiona.

“Radi se o iznosu od četiri miliona dinara koji ćemo mi potrošiti u cilju uklanjanja divljih deponija i čišćenja javnih površina u gradu” istakao je direktor JKP Mediana Dragoslav Pavlović.

Na teritoriji Niša, najviše je divljih deponija u seoskim sredinama, a posebno na mestima gde još uvek ne postoji organizovani odvoz otpada.

“Cilj je da onog trenutka kada prođe javna nabakva nadzemnih kontejnera, a trebalo bi da ih dobijemo barem 300, te kontejnere upotrebimo za opskrbljivanje  i uvođenje novih sela u sistem za odvoz otpada” rekao je Pavlović.

Pored seoskih, postoji veliki problem i u prigradskim naseljima u kojima ima divljih deponija, a gde već postoji organizovani odvoz otpada.

“Imamo akutne tačke u gradu koje se ponavljaju iz godine u godinu, gde su građani navikli da bacaju svoj otpad i to čine godinama i upravo iz tog razloga je ovaj program i donet” istakao je Pavlović.

Do sada su uklonjene divlje deponije kod DIS-a i u ulici Nosilaca Karađorđeve zvezde, nadomak stadiona FK “Car Konstantin”. Trenutno se radi na uklanjanju otpada u ulici Ovčepoljskoj u naselju Beograd mala.

Program uklanjanja javnih deponija trebalo bi da se završi do 1. decembra ove godine, a planirano je da se sa 23 divlje deponije ukloni oko četiri hiljade kubika otpada.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com