Kultura

Počele probe za predstavu „Slikarke“

U niškom Narodnom pozorištu su počele probe za predstavu „Slikarke“, čija je premijera na nedavno održanoj konferenciji za štampu, najavljena za 13.oktobar.

Predstavu, režira Stevan Bodroža, dramatizaciju je uradila Hristina Mitić, scenografiju i kostim Mina Miladinović, za scenski pokret je zadužen Miodrag Krčmarik, a lekturu Nataša Ilić.

U predstavi igraju Evgenija Stanković, Vesna Josipović, Katarina Arsić, Jasminka Hodžić i Aleksandar Krstić.

“Pozorišna predstava „Slikarke“, radni naslov „Ruke“, je kao projekat o životu i stvaralaštvu dvoje umetnika Džordžije O Kif i Alfreda Štiglica, podržan finansijski na konkursu Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije, za ovu godinu”.

Narodno pozorište u Nišu otvara vrata za svoju publiku i počinje sezonu na sceni 1.oktobra predstavom “U čije ime” u režiji Milana Karadžića. Tokom meseca na repertoaru će se naći predstave u produkciji niškog pozorišta, Eufemmeizam, Gospođa ministarka, Herostrat, Žorž Danden, Brod ljubavi, Gde je nestao Harms, Mrtve duše, Edmund Kin, Ulica usamljenih automobila, Cigani lete u nebo…

Pozorišna publika će imati priliku da vidi i gostujuću predstavu Kruševačkog pozorišta, Tatar iz Britanije sa Šekspirovim Magbetom u režiji Pola Stebinga, predstavu “U agoniji” u režiji Ane Đorđević sa Marijom Vicković, Radovanom Vujovićem i Brankom Cvejićem u ulogama.Posle dužeg vremena, Niš će posetiti i pozorište iz Banja Luke i to sa predstavom “Naši dani” u režiji Juga Radivojevića.

Niško pozorište priprema i prateće programe, kao što su već popularna “Otvorena vrata”, a kao novina, svakog poslednjeg ponedeljka u mesecu, glumci će po svom izboru čitati poeziju u foajeu pozorišta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com