Društvo

Počela rekonstrukcija Letnje pozornice

Počeli su radovi na rekonstrukciji Letnje pozornice. Obnavlja se celokupan prostor namenjen gledaocima – betoniranje partera i postavljanje novih sedišta radiće se u narednih dvadeset dana.

Tako će sve biti spremno za predstojeće Filmske susrete. Ovo je prva velika rekonstrukcija Letnje pozornice nakon više od pola veka.

“Kao što vidite, radi se punom parom, kako bi Letnja pozornica dobila novo ruho, i kako bi imali bolje uslove i gledaoci i gosti. Prvi korak je rekonstrukcija partera, sedišta i garderobe za glumce, a drugi korak će biti i rekonstrukcija toaleta. U obnovu će biti uloženo 15 miliona dinara, i to se finansira iz budžeta Vlade Srbije”, rekao je gradonačelnik Darko Bulatović.

U narednih mesec dana treba da počnu radovi i na uredjenju rovova, od Autobuske stanice do drvenog mosta, i to je drugi projekat, dodao je on.

“A svakako ćemo urediti i deo Tvrđave koji se koristi za velike koncerte, jer će se raditi na obnovi sadržaja u tvrdjavi i ove, i narednih godina”, rekao je novinarima Bulatović.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com