Društvo

Pisce i njihove mlade naslednike okupio Medijanin festival poezije i proze

Medijanin Festival dečijeg stvarlaštva i stvaralaca za decu je po deveti put okupio omiljene dečije pisce i decu pisce i pesnike. Konkurs na temu “Kako se kaže volim te”, i ove godine inspirisao je talentovane mališane da crtaju i pišu.

Najbolji među najboljima su nagrađeni, a njihove pesme, priče i slike brižljivo su prikupljane kako bi se našle u Zborniku – zbirci ovogodišnjeg dečijeg stvaralaštva. Stvaralaštvo ovih malih (a velikih) pisaca i ove godine podržali su velikani srpskog pesništva.

Pesnici su se sa decom družili i u Dečijoj biblioteci Foto: Nikola Đukić

Decu su pozdravili  poznati čuvari detinjstva: Ljubivoje Ršumović, Violeta Jović, Tode Nikoletić, Branko Stefanović, Dejan Aleksić… Deci su darivali svoje pesme, priče i osmehe, a one malo starije su vratili u detinjstvo.

Milan Krstić, predsednik GO Medijana, koja je domaćin festivala pozdravio je i mlade i ove malo starije pesnike, poželeo im dobrodošlicu u Niš. Kako je rekao, svake godine se odaziva sve veći broj dece, a idućeg proleća Festival će obeležiti deceniju postojanja.

Prvu nagradu na literarnom konkursu, u kategoriji od I do IV razreda ostvojio je Nikola Petković (OŠ Stefan Nemanja). U kategoriji od V do VIII razreda, prvu nagradu osvojila je Una Krupa (OŠ Miroslav Antić),  a u kategoriji srednjoškolaca najbolji je bio Marko Radojčić (gimnazije Bora Stanković).

Francišković Mia (OŠ Sečenji Ištvan (Subotica)) osvojila je prvu nagradu za najbolji likovni rad u kategoriji od I do IV razreda, a u kategoriji od V do VIII najbolja među najboljima bila je Ana Arnautović, iz OŠ Nikolaj Velimirović u Šapcu.

Nagradu NAISA, ustanovljenu prošle godine, dobio je dečiji pisac Slobodan Stanišić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com