Sport

“Petarda” Radničkog protiv Voše

Fudbaleri Radničkog savladali su novosadsku Vojvodinu u 35. kolu Superlige Srbije na Čairu rezultatom 5:0. U strelce se upisali Pavkov, Slaviša Stojanović i dva puta Babić.

Besplatan ulaz privukao je veliki broj Nišlija na stadion Čair, a prisutni su mogli da uživaju u pravoj fudbalskoj predstavi.

 

Iako nisu najbolje otvorili meč, domaće fudbalere pogledala je sreća već nakon 10 minuta igre. Stanisavljević je iz ugla ubacio loptu u šesnaesterac Vojvodine, a gostujući igrač Veselinović u nameri da otkloni opasnost zatresao je sopstvenu mrežu za 1:0.

Usledile su dve lepe šanse u režiji domaćih fudbalera. Tandem Babić-Pavkov pokušao je u 15. minutu ali je Pavkov iz okreta slabo šutirao pravo u golmana, pet minuta kasnije Slaviša Stojanović je predriblao igrača Vojvodine ali mu je nedostajala završnica. Gosti su zapretili ozbljnije tek u 44. minutu preko rezerviste Gajića ali je loše zahvatio loptu ispred usamljenog Šaranova. Radnički je imao kolosalnu šansu da na poluvreme ode sa još jednim golom više ali je “projektil” Stanisavljevića iz slobodnjaka odbranio Rockov.

Ipak, domaći su već par minuta nakon početka drugog dela igre povisili vođstvo. Akteri su bili trojica strelaca iz prethodnog meča, a nakon lepog pasa Stanisavljevića i pokušaja Pavkova, na odbitak je naleteo Babić i poslao neodbranjivu loptu iza leđa Rockova. (2:0)

Pet minuta kasnije ponovo su se oko lopte našli Babić i Stanisavljević a ovaj prvi izveo je slobodan udarac. Lopta je pronašla Pavkova koji je pokušao da je doda Stanisavljeviću, ali je on oboren na ivici šesnaesterca pa je sudija Piper pokazao na belu tačku. Siguran izvođač kaznenog udarca bio je golgeter Nišlija, Milan Pavkov za 3:0.

Sredinom drugog poluvremena ponovo je Rockov vadio loptu iz mreže,a krivac za to bio je Slaviša Stojanović. On je precizno šutirao po zemlji sa ivice šesnaesterca i povisio na 4:0 za novu radost mnogobrojne niške publike.

Siniša Babić je sa druge strane na sličan način matirao čuvara mreže gostiju pogodivši suprotan ugao za velikih 5:0 nakon 75 minuta igre.

Nisu uspeli gosti do kraja da ublaže poraz pa je Radnički ovim visokim rezultatom zavredio nova 3 boda na svom kontu. Sada sa 34 bodova, koliko ima i Spartak koji će, sasvim izvesno na tom broju i ostati (gubi na poluvremenu 3:0 od Crvene zvezde) deli treće mesto. Upravo će sa njima Radnički odigrati naredno kolo u Subotici, koje je na programu za vikend.


Superliga, 5. kolo plej-of: Radnički – Vojvodina 5:0 (1:0)

Stadion: Čair, Niš

Gledalaca: 3.000

Glavni sudija: Petar Piper

Strelci: Veselinović (9. minut), Babić (52. i 74. minut), Pavkov (57. minut), Stojanović (66. minut)

Radnički: Šaranov, Mijailović, Slaviša Stojanović (od 78. Krstić), Stanisavljević, Subić (od 51. Stanković), Mićić, Jovanović (od 67. Aksentijević), Pavkov, Simunović, Noma, Babić

Vojvodina: Rockov, Lazarević, Zličić (od 79. Kalezić), Arsić (od 58. Cebara), Mesarović, Antić, Veselinović, Radovanović, Putinčanin, Avramović, Vinsent Eze (od 21. minuta Gajić)

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com