Društvo

Pažnja! OSTAVITE ČISTO kako ste ZATEKLI

Sva niška izletišta spremno i čisto su dočekala jutros izletnike, potvrdila su javno-komunlna preduzeća i Gradske opštine na čijim teritorijama postoje izletnička mesta.

Izletišta Bubanj i Čegar jesu u redovnom programu JKP „Mediana“ sva ostala su van programa. Ovo javno preduzeće nema obavezu da ove lokacije i čisti, ali zbog dobre saradnje sa opštinama njihove ekipe ipak svake godine pre praznika izlaze da pokupe smeće i pripreme izletišta. Sređeni su Kamenički vis, Lokacija oko Vojnog bazena i mnoga druga izletnička mesta.

Ekipe JKP “Mediana” biće na ovim lokacijama sutra 2. maja.

„Neka nagomilano smeće Nišlije prikupe na jednom mestu ako nema kanti za otpatke, kako bi mi sutra kada budemo izašli na teren sa našim dežurnim ekipama lakše i brže počistili sav otpad“, kaže Boban Đorđević, sektor Zelenilo JKP „Mediana“.

Komunalna policija neće imati pojačane kontrole.

„U toku prvomajskih praznika nećemo imati veći broj pripadnika Komunalne policije na terenu, već uobičajni broj. Naše starešine će u redovnim obilascima biti na izletištima i to se sve uklapa u redovni plan i program“, potvrdio je za Niške Vesti, Milan Đorđević, PR Komunalne policije u Nišu.

Iz Ministarstva poljoprivrede i preduzeća Srbija šume apeluju na građane da se vatra ne pali na otvorenom. Podsećaju takođe da je kažnjivo paliti strnjike i travu na udaljenosti manjoj od 200 metara od šume.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com