Društvo

Parlić: Dom Vojske kongresni centar?

Niš može da postane centar kongresnog turizma, kaže Uroš Parlić, direktor niške Turističke organizacije. Rast broja gostiju u Niškoj Banji i promocija bogate istorije Niša, mogu da daju odlične rezultate u budućnosti.

Primetan je rast broja turista u Nišu, dok u Niškoj Banji taj broj stagnira, to sve može da se brzo promeni kaže direktor TON-a.

“Veći broj turista u Nišku Banju doći će zbog sve razvijenijeg adrenalinskog turizma jer svaki drugi putnik na niškom aerodromu „Konstantin Veliki“ je turista, i tu blizinu aerodroma od 12 kilometara moramo da iskoristimo kao prednost Niške Banje u odnosu na ostale banje”, kaže Parlić.

Od dodaje da je velika šansa grada i kongresni turizam.

“U naredne četiri godine ja vidim naš grad kao centar kongresnog turizma, samo nam za to još u gradu nedostaje hotel sa pet zvezdica. Tako bi u Niš došla kategorija turista koja boravkom u gradu potroši više novca, što nama znači”, rekao je Parić.

Kao glavni kongresni centar Parlić vidi Dom Vojske.

„Objekat je odličan za upravo tu namenu. Ovaj objekat građen je pre pola veka a arhitekta koji je projektovao zgradu je dobio brojna priznanja za urađen posao. Uz aerodrom i koridor, Niš može da bude turistička prestonica juga Srbije”, siguran je Parlić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com