Kultura

Pali prvi kadrovi filma o Desku

U pozorištu na Terazijama počelo je snimanje filma o našem poznatom glumcu Desimiru Desku Stanojeviću “Moj život je mjuzikl”. Ovo filmsko ostvarenje potpisuje produkcija City Marketing Centra.

Ovaj film će pratiti život poznatog glumca od njegovih dečačkih dana provedenih na Paliluli do danas.

Film nije samo o njemu nego i o mjuziklu kojim se on jedini iz Niša bavi. Tako je u naš grad doveo u Niš prvi mjuzikl u istoriji grada “Violinista na krovu”, a najavio je i premijeru drugog “Cigani lete u nebo” .

Kako kaže mjuzikl je njegov život, a osim mjuzikla i starogradska muzika, stare niške pesme, dečije pesme i romanse. Vrlo rado ih peva, tako da će film imati muzičku notu.

Snimanje je započelo u Beogradu jer će u filmu biti prikazan život jednog čoveka u dva grada i o tome kako ih taj čovek spaja.

„Radeći na pripremi scenarija i sam sam se iznenadio, jer sam Deska znao samo kao glumca, ali lično ga nisam upoznao. Kopajući po arhivi koju mi je dala njegova supruga Nada i sam sam došao do neverovatnih zanimljivosti i shvatio da pored glume, on ima još nekoliko paralelnih života, od padobranstva, kinologije i td. Sve to će biti prikazano u filmu, tako da ćemo Deska upoznati bolje i drugačije“, istakao je  reditelj Vladan Ristić.

Desimir Stanojević

Glumac Desimir Stanojević rođen je  u Nišu,  igrao je u niškom Narodnom pozorištu od 1970. do 1990. godine a od 1991. u Pozorištu na Terazijama u Beogradu. Osnivač je Omladinskog pozorišta “Treća polovina”i tvorac prvog mjuzikla “Violinista na krovu” u istoriji Niškog pozorišta. Glumio je u nekoliko filmova i serija, a njegova najzapaženija uloga bila je u seriji “Srećni ljudi”, kada je igrao lik Vukašina Golubovića.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com