Sport

Ovogodišnji Kup Radivoja Koraća sa pojačanim merama bezbednosti

Finalni turnir Kupa Radivoja Koraća igraće se u niškoj dvorani “Čair” od 15. do 18. februara, a organizatori su najavili i niz propratnih aktivnosti koje će ovaj košarkaški događaj učiniti još većim. Po 14. put najbolji domaći košarkaški klubovi boriće se za trofej Nacionalnog kupa u Nišu.

Tim povodom danas je u prostorijama Media i reform Centra Niš održana konferencija za medije, na kojoj su ispred KSS i RKS Istočne Srbije govorili Dušan Projović i Uroš Parlić. 

“Kao organizatori suočavamo se sa istim izazovima i problemima kao i prethodnih godina. Ove godine imaćemo i propratne aktivnosti u vidu Mini kupa i humanitarnih akcija. Preduzeli smo sve mere da ne dođe do bilo kakvih incidenata i napominjem da ćemo imati rigorozne kontrole navijača pred ulazak u halu. Apelujem na sve gledaoce da dođu najmanje sat vremena pred početak meča kako bismo ispoštovali procedure.” rekao je Uroš Parlić, predsednik Regionalnog košarkaškog saveza “Istočna Srbija” i Organizacionog odbora Triglav osiguranje Kupa Radivoja Koraća.

Karte su u prodaji u Info centrima Turističke organizacije Niš, a cene kompleta karata su 2.000 dinara za tribine 4.000 dinara za parter. Kompleti će se prodavati sve do početka turnira, nakon čega će biti moguća i kupovina pojedinačnih karata, i to isključivo na dan kada se određena utakmica igra.

Cene za četvrtfinala su 500 dinara za tribine i 1.000 za parter, za jednu polufinalnu utakmicu ljubitelji košarke moraće da izdvoje po 700 dinara za tribine, a za parter 1.200 dinara, dok je ulaz na finale 1.000 dinara za tribine i 2.000 za parter.

Foto: Niške Vesti

“I ove godine poslaćemo jasnu poruku i apelovati na navijače da u nišku dvoranu dolaze da navijaju fer i korektno. Turnir je proglašen za visoko rizičan i obaveštavamo da neće biti povlašćenih prilikom pretresa. Bezbednost će biti na najvišem nivou. Kup Radivoja Koraća je svima nama jednako važan i drag i stoga nam je bitno da svi zajedno napravimo ambijent u kojem će moći da se neometano igra najbolja košarka” istakao je Dušan Projović, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije.

Što se humanitarnog aspekta ovog turnira tiče odnosi se na posete hraniteljskim porodicama u kojima će učestvovati naši najbolji košarkaši kao i posetu ustanovi socijalne zaštite za dnevno zbrinjavanje lica mentalno ometenih u razvoju “Mara”.

Takođe, propratni deo turnira čini i Mini Kup u kojem će se nadmetati pionirska reprezentacija Niša već od petka u OŠ “Dušan Radović”. Finale Mini kupa zakazano je za nedelju od 13 časova, a učesnici će takođe biti i gosti na Kupu Radivoja Koraća.

Tokom održavanja turnira Gradska Opština Medijana će dovesti svoje najbolje đake u halu “Čair” kako bi im u ovom nesvakidašenjem ambijentu dodelila nagrade za postignute uspehe u školi.

Pridružujemo se apelu organizatora turnira Kupa Radivoja Koraća, uz isticanje podatka da će ove godine veliki deo publike činiti naši najmlađi sugrađani, te da se u skladu sa time ponašamo i delujemo primereno, uz fer i korektno navijanje, kako bi boravak u dvorani učinili prijatnijim i sebi i ostalim akterima. 

Prvi četvrtfinalni mečevi igraju se u četvrtak 15. februara kada će od 17 časova igrati FMP – Metalac a od 19:30 časova Crvena zvezda mts – Borac. Treći četvrtfinalni par činiće Mega Bemaks – Dinamik a taj meč na programu je u petak 16. februara od 17 časova, dok će od 19:30 igrati Partizan – Zlatibor.

Termini polufinala su u subotu od 17 časova i u 21 čas. Uvedena je još jedna novina u organizacionom smislu a to je da će hala biti pražnjena u pauzi između ova dva meča.

Finale je zakazano za nedelju, 18. februar, u 21 čas.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com