Društvo

Ovo su POBEDNICI akcije STOP! Svi na sport

Pobednik sportsko – edukativne akcije „Stop! Svi na sport“ u ovom četvrtom serijalu je ekipa OŠ “Dr Zoran Đinđić” iz Brzog Broda, drugoplasirana je škola “Radoje Domanović” dok je treće mesto zauzela je škola “Ćele kula”.

Članovi pobedničke ekipe dobili su po tablet računar, drugoplasirani školsku opremu i lopte, a trećeplasirani sportsku opremu.

Nagrade najboljim ekipama podelili su načelnik Policijske uprave Niš Ninoslav Mitić i gradski većnik zadužen za sport i omladinu Branislav Kačar.

Publici je Policijska uprava podelila ukupno 40 kvalitetnih kožnih lopti.

U parku Čair danas je održano finale, posle odigrana dva polufinalna takmičenja. Šestočlane mešovite ekipe do 4. razreda iz oko 32 osnove škole borile su se na ukupno 8 poligona u brzini i spretnosti. Poligoni za streličarstvo, gimnastiku, odbojku, slagalicu, orjentiring, igru memorije i atletiku bili su pravi izazov za školarce. Novina u programu je vožnja rolera koja neće imati takmičarski karakter.

Projekat„Stop! Svi na sport“ promoviše sport, fer plej i pozitivne društvene vrednosti, a tematski obrađuje borbu protiv nasilja u sportu, vršnjačko nasilje, narkomaniju i bezbednost u saobraćaju.

Akciju su zajednički organizovali Sportski savez Niša i Policijska uprava Niš, a pokrovitelj manifestacije je Sekretarijat za omladinu i sport Grada Niša. U organizaciju takmičenja uključeni su i sportski klubovi: Atletski klub Železničar, Streličarski klub Niš, Odbojkaški klub Stampedo, Gimnastički klub Niš, Planinarski klub Železničar i Sportski klub Extreme.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com