Društvo

Ova Nišlijka samostalno pokreće VELIKU HUMANITARNU AKCIJU

Majka je troje mališana, a Nišlije je poznaju kao jedinu ženu koja se odvažila da zimos pliva u hladnom bazenu Čair u “borbi” sa još osamaest plivača da prva dopliva do Bogojavljenskog krsta.

Nije bila najbrža  ali je pokazala da žene jednako hrabno mogu da plivaju tog 19. januara u ledenoj vodi na debelom minusu, rame uz rame sa muškarcima.

Upravo ova mlada žena iako je trenutno okupirana čuvanjem najmlađeg deteta, a planira da završi i Medicinski fakultet, na kome je apsolvirala, pokrenula je himanitarnu akciju. Pored svakodnevnih obaveza spoznala je potrebu da pomogne onima kojima je pomoć potrebna.

Ona je započela prikupljanje stvari i pomoći koja je namenjena korisnicima Doma „Dušan Radović“, Škole „14. oktobar“ i Centra za porodični smeštaj i usvujenje.

Ja sam po čitavom našem naselju postavila papire sa brojem telefona na koji svi oni koji mogu da pomognu mogu da se jave. Objavljujem pozive na svom Facebook profilu a aktivna sam i u dve grupe na Viberu, tako animiram ljude da pomognu. Veliki broj mama je spremno da pomogne, to me raduje “, rekla je Jovanka Morović za Niške Vesti.

Za sada ova mama ima podršku samo uže porodice ali kaže dobro će doći ako se neko još ponudi da pomogne.

Sakupljamo stvari koje su deca prerasla a čitave su i korisne. Svako ko ima nešto što toj deci po centrima može da pomogne može da nam to i dostavi. Poželjno je da stvari budu čiste, mada se često dešavalo da nam ljudi donose i stvari sa etiketama što je dobrodošlo“, kaže Morović.

Mi ćemo kada prikupimo određenu količinu da napravimo selekciju stvari i rasporedimo kome šta nosimo, dodaje ona.

Ova žena dobila je podršku svih rukovodioca niških ustanova kojima je pomoć namenjena i rado će prihvatiti pomoć za njihove korisnike, kaže Jovanka.

Informacije vezane za ovu HUMANITARNU AKCIJU mogu se dobiti na 0616586929

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com