Društvo

Otvoreno pismo Gradskom veću – kasarna “Filip Kljajić” da bude niški Luvr

Niš ima idealan prostor za smeštaj Galerije savremene likovne umetnosti, a to je kasarna “Filip Kljajić”, navodi se u otvorenom pismu Gradskom veću koje je potpisao Jovan Jovanović , predsednik Centra za zaštitu potrošača “Forum”.

U ovom Centru smatraju da je slučaj Galerije “Srbija” je još jedan dokaz neplanskog i neblagovremenog rešavanja problema od strane Gradskog veća grada Niša.

“Iako je još pre četiri godine doneto rešenje o povraćaju imovine vlasniku, grad nije ništa uradio na pripremi za obezbeđenje adekvatnog prostora za preseljenje Galerije savremene likovne umetnosti”, tvrdi Jovanović.

Ističu da Galerija savremene likovne umetnosti nije jedina gradska ustanova koja je smeštena u objekat za koji postoji zahtev za povraćaj imovine, a da se u rešavanju problema smeštaja tih ustanova nije ništa uradilo.

“Podsećamo da je Centar za zaštitu potrošača FORUM do sada slao  gradonačelnicima (Simonoviću, Perišiću i Bulatoviću) inicijativu za rešavanje problema smeštaja ustanova kulture, na koje niko nije ni odgovorio”, kažu.

Predlog je bio da se objekat kasarne “Filip Kljajić” iskoristi za smeštaj Narodnog muzeja, Galerije saveremene likovne umetnosti i Zavoda za zaštitu spomenika.

Poslednju Građansku inicijativu, Centar za zaštitu potrošača FORUM je uputio Gradskom veću grada Niša 20. marta ove godine.

“Na naš predlog da se objekat kasarne “Filip Kljajić” stavi u funkciju ekonomskog razvoja grada Niša i Nišavskog okruga,  ni posle 60 dana, odgovora nema i stara praksa se ponavlja”, kaže Jovan Jovanović.

Zbog toga oni su javnosti ponovo poslali svoju Građansku inicijativu u okviru koje tvrde “može i treba da se reši i problem smeštaja Galerije savremene likovne umetnosti”. Tekst inicijative možete pogledati ovde FORUM-GRADJANSKA INICIJATIVA za ekonomski rzvoj grada Nisa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com