Kultura

Otvoren konkurs Niš Art Fondacije, prva nagrada 10.000 evra

U saradnji sa Filip Morisom, Niš Art Fondacija (NAF) već dvanaestu godinu raspisuje konkurs za radove mladih umetnika od 18 do 35 godina starosti u disciplinama crtež, grafika, slika i skulptura. Nagradni fond iznosi 18.000 evra (bruto), a konkurs je otvoren do 23. aprila.

NAF svake godine pruža šansu mladim umetnicima starosti između 18 i 35 godina da osvoje vredne nagrade i afirmišu svoj rad.

Uslov je da je mladi umetnik državljanin Republike Srbiije, da do 23. aprila popuni prijavni formular i pošalje na adresu nisartfondacija@gmail.com.

Prva nagrada na konkursu “MLADI 2018” iznosi 10.000 evra, druga 5000, a treća 3000 evra.

Radovi koji uđu u uži izbor biće predstavljeni na izložbama u Nišu i Beogradu kao i u propratnom katalogu, a prva tri rada biće otkupljena.

Fotografije radova potrebno je poslati u digitalnoj formi, JPG formatu uz veličinu fotografije ne veću od dva megabajta. Iz NAF-a poručuju da ne treba slati više od dva rada.

U nazivu JPG fajla obavezno navesti kako se rad zove, zatim dimenzije i primenjenu tehniku.

Prijavni formular možete preuzeti ovde: Prijavni list NAF 2018

NAF je osnovao poznati slikar Radovan Lale Đurić, rodom iz Niša, koji je skoro ceo svoj radni vek proveo u Americi gde je imao veoam uspešnu umetničku karijeru. I posle njegove smrti NAF je nastavio da radi, a koliko je ovaj konkurs važan u Srbiji, govori i činjenica da je svake godine sve viši nivo likovnih dela prijavljenih na konkurs.

Inače, kompanija Filip Moris u Srbiji već dvanaest godina podržava programe Niš Art Fondacije koja je osnovana u nameri da afirmiše i bude podrška mladim likovnim umetnicima, državljanima Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com