Sport

“Orlovi” i Nišlije spremni za spektakl (FOTO GALERIJA)

Futsal reprezentacija Srbije se u Nišu ovih dana uveliko sprema za odlučujuću utakmicu za plasman na EP u Sloveniji (30.01.-10.02.2018.). Orlovi su sinoć imali pretposlednju proveru pred duel sa reprezentacijom Češke u hali “Čair”.

U Nišu je sve spremno za pravi spektakl, jer će reprezentacija Srbije u malom fudbalu nakon skoro dve decenije ponovo gostovati u našem gradu!

Ta činjenica je posebno obradovala stanovnike našeg grada koji čak i na ligaškim utakmicama umeju da ispune dobar deo dvorane “Čair”, pa su već ovog jutra neki od njih požurili da obezbede besplatne ulaznice koje su se delile od 12 do 15 časova. Karte će se deliti i sutra od 12 časova, sve do početka meča.

Besplatna karta za sutrasnji mec

“Orlovi” se već nekoliko dana nalaze u Nišu, gde se pripremaju za susret koji će odlučiti o plasmanu naše reprezentacije na šampionat Starog kontinenta. Oni su sinoć održali prvi trening u hali, nakon serije treninga održanih u sali OŠ “Mika Antić”.

Poslednje pripreme pred duel sa Ceskom. Foto: Niske Vesti

Na treningu su se pojavili svi igrači sa spiska Gorana Ivančića, a nakon uigravanja i šutiranja na golove, usledila je i utakmica u kojoj su reprezentativci bili podeljeni u dva tima. U međusobnom odmeravanju snaga rezultat je bio u drugom planu, a cilj je bio da se što bolje pripreme za meč koji ih očekuje za nešto više od 24 časa.

Selektor Ivančić je istakao da mu je drago što je ponovo u Nišu i da ga lepe uspomene vežu za ovaj grad, u kojem je inače proveo deo svoje trenerske karijere.

“Mislim da je pun pogodak što će se baš ovde odigrati ta utakmica. Verujem da će publika to prepoznati i napraviti pravu atmosferu, očekujem punu halu u utorak. Uvek je lepo igrati u Nišu!” dodaje selektor.

Ivancic i Orlovi na korak od plasmana na EP. Foto: Niske Vesti

“Orlovi” su slavili u prvoj utakmici sa Česima rezultatom 4:3, ipak naš selektor upozorava da nije sve gotovo:

“Imamo rezultat iz prve utakmice, međutim biće tu još puno problema u samoj igri, Česi još uvek imaju šansu bez obzira na sve. Imali smo praktično gotovu utakmicu pri rezultatu 4:1 u Češkoj, nismo uspeli to da zadržimo i sada je još uvek sve otvoreno. Svakako je bolja situacija nego pre utakmice, mi imamo pozitivan rezultat, međutim očekuje nas izuzetno težak meč.”

Ivančić dodaje da su mu svi igrači na raspolaganju za predstojeći meč i da ga ta činjenica posebno raduje. Oni će večeras održati poslednji trening pred duel sa Česima.

Podsećamo da je futsal reprezentacija Srbije na prošlogodišnjem EP održanom u Beogradu zauzela visoku 4.poziciju, što uliva nadu da će naši “Orlovi” imati snage i za nešto više naredne godine u Sloveniji.

Međutim, pre svega toga potrebno je obezbediti plasman, a za to će im biti potrebna velika podrška Nišlija. I zato, u utorak od 18:30 časova – SVI U HALU!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com