Kultura

“Opposite way” pobednik osmog Medijana Balkanrok festivala

Mladi niški bend “Opposite way” pobedio je na ovogodišnjem osmom Medijana Balkanrok festivalu koji je u subotu 17.juna održan u Nišu, u Amfiteatru na Keju. Drugo mesto pripalo je bendu “Neželjeno dejstvo“,a treće “Voodoo”.

Tri prvoplasirana benda, po oceni stručnog žirija i publike, dobila su snimanje po tri numere u profesionalnom muzičkom studiju kao i jedan broj diskova u njihovom vlasništvu. Pored kompilacijskog diska, prvoplasirani bend snimiće i spot, učestvovati na ovogodišnjoj Zaječarskoj gitarijadi i dobiće specijalni trofej Medijana Balkanrok festivala – gitaru od matica i šrafova.

Predsednik GO Medijana Milan Krstić obećao je prošle godine mladim muzičarima da će najveće niška opština iz godine u godinu unapređivati ovaj festival kako bi dobio na atraktivnosti i masovnosti. Uz čestitke najboljima i želju da im Medijanin festival bude odskočna daska u karijeri, Krstić je uručio vaučere za kupovinu muzičke opreme.

Novina ove godine je što se prvoplasirani bend „plasirao“ i na Zaječarsku gitarijadu, i time dobio mogućnost da se predstavi široj publici.

Program na niškom keju počeo je, tradicionalno nastupom prošlogodišnjih pobednika, ovog puta predstavljanjem benda “Hazel”  i podelom diskova.

U takmičarskom delu nastupili su i mladi bendovi: Phosgene, Voodoo, Destabilizatori, Opposite Way i Neželjeno dejstvo. Na konkurs za učešće na ovogodišnjem Medijana Balkanrok festivalu prijavilo se 11 bendova.

Fank-rok sastav Deca Loših Muzičara bili su gosti revijalnog dela osmog po redu Medijana Balkanrok festivala u Nišu.

Organizatori festivala su Gradska opština Medijana i Udruženje građana Balkanrok, a cilj manifestacije je promovisanje rada i autorskog stvaralaštva mladih bendova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com