Društvo

OPOMENA PRED ISKLJUČENJE: Žuti kartoni odbornicima

Predstavnici Iicijative “Ne damo niški aerodrom” organizovali su danas akciju “Opomena pred isključenje” i u Skupštini grada Niša simbolično predali žute kartone za 40 odbornika i “najžutiji” za predsednika gradskog parlamenta u znak “opomene pred isključenje”.

Predstavnici Inicijative su istakli da će odbornike i predsednika skupštine crveni kartoni sačekati na dan skupštinskog zasedanja “ukoliko i pomisle da poklone niški aerodrom državi.

Predstavnik Inicijative “Ne damo niški aerodrom” i predsednik Upravnog odbora Nacionalne koalicije za decentralizaciju Mladen Jovanović kazao je da su žuti kartoni dati za 40 odbornika jer je juče u vladajućoj koaliciji nezvanično rečeno da je toliko odbornika potpisalo izjavu da će glasati za predaju aerodroma “Konstantin Veliki” državi.

“Vlast u Nišu još ne zna datum kada će se sednica Skupštine grada održati jer verovatno nije stiglo jasno naređenje iz Beograda šta treba uraditi povodom niškog aerodroma. Mesecima se licitira sa danom održavanja Skupštine grada, a vlast se krije iza izgovora koji vredjaju inteligenciju gradjana poput popravke klime, ispraćaja gostiju sa gradske slave i vremena potrebnog da se kupi kancelarijski materijal za sednicu”, rekao je Jovanović.

On je istakao da su neodgovornost, neznanje i nefunkcionalnost lokalnih vlasti doveli do tromesečne blokade rada Skupštine..

Predstanici Inicijativa „Ne damo niški aerodrom“ rekli su da su spremni su za protest na dan sednice bez obzira kada će ona biti održana i pozvali su Nišlije da prate najave preko društvenih mreža i medija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com