Društvo

SRAMOTA! Opljačkana i oštećena Banka dobročinstva

Banka dobročinstva u Pobedinoj ulici funkcioniše više od tri meseca, neko se noćas odvažio oštetio je i iz nje odneo novac koji je namenjen za lečenje bolesne dece.

Vrata Banke dobročinstva su polomljena a policija je na terenu, kaže niška humanitarka Marina Adamović.

“Kada sam došla jutros ostala sam u čudu. Obe kase u koje sakupljamo novac su otvorene i iz njih uzet novac. Tu ujutru zateknem nekad nekoliko hiljada a nekad se desi da tu bude i više od 200 evra, jer se taj novac sakuplja noću nakon mog odlaska iz banke”, prokomentarisala je ogorčeno Marina Adamović, niška humanitarka koja svakodnevno boravi u ovoj kućici.

Niška policija trenutno radi uviđaj.

“Dobili smo prijavu jutros u 7 sati i 10 minut. Naši pripadnici su odmah izašli na teren. Preduzete su sve mere iz naše nadležnosti a rad na slučaju je u toku. Još uvek nemamo kvalifikaciju o kakvom je delu reč, nešto kasnije imaćemo i više informacija”, rekli su za Niške Vesti iz Policijske uprave.

Ova Banka dobročinstva otvorena je 12. decembra prošle godine u saradnji sa Gradskom opštinom Medijana koja je obezbedila metalnu konstrukciju. Da ova banka bude postavljena pomogao je pritisak javnosti ali i sam premijer Aleksandar Vučić prilikom posete Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com