Sport

Onako kao nekad: Počinje Majski turnir u malom fudbalu!

Maj je mesec kada ljubitelji malog fudbala u Nišu sa nestrpljenjem iščekuju jednu od najstarijih i najpopularnijih gradskih manifestacija. Poslednji dani ovog meseca rezervisani su za održavanje tradicionalnog Majskog turnira, koji je obnovljen pre 3 godine sa tendencijom još većeg rasta.

Organizatori turnira i ove godine su Sportski savez Niša, Učiteljsko društvo, Udruženje pedagoga fizičke kulture, Studentski parlament Univerziteta u Nišu i Fudbalski savez Niša.

Ovogodišnja takmičenja održaće se 24. i 25. maja, a za učešće se prijavilo 15 timova iz niških osnovnih škola. 

Sve utakmice prvog takmičarskog dana biće odigrane u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, a početak je zakazan za 08:30. Drugog dana utakmice će se igrati u Osnovnoj školi „Mika Antić“ sa početkom u 20 časova, a od 21:30 igraju su utakmice za treće i prvo mesto, kao i finale veterana.

Tradicionalni niški “Majski turnir” je devedesetih godina bio jedna od glavnih manifestacija u gradu, a svaka utakmica se pratila sa ogromnom pažnjom. Plasmanu u završnu fazu futsaleri su se radovali “kao plasmanu na Svetsko prvenstvo”.

Ponovo je, nakon dvadesetogodišnje pauze, pokrenut 2015. godine, od strane Mladih ambasadora sporta a uz podršku Grada Niša i Sportskog Saveza Niša, kada su se takmičili samo osnovci, a pretprošle godine su uključene i ostale kategorije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com