Kultura

Oktobarski antikvarijat, razmena knjiga u NKC-u

“Knjiga je jedinstvena, prenosiva magija”, napisao je jednom Horhe Luis Borhes, pa u sladu sa tim, u NKC-u nastavljaju tradiciju razmene knjiga. Ako kod kuće imate knjige koje ste pročitali, a želite nove, hol Niškog kulturnog centra je danas pravo mesto da duge zimske dane upotpunite najlepšom magijom na svetu – knjigom. Razmena počinje u 12.30 i traje do 14.30.

“Dobrodošli su svi poštovaoci knjige – čitaoci svih generacija, studenti, đaci – da nam se pridruže i učestvuju u razmeni tako što će doneti jedan ili više pročitanih naslova, a odabrati i poneti nešto od ponuđenih knjiga. Družićemo se, razgovarati i razmenjivati čitalačka iskustva”, poručuje urednica ovog književnog programa Milena Mišić Filipović.

Inaće, ovo je tradicionalna manifestacija književne redakcije NKC-a koja je prethodnih godina održavala u januaru, kao Svetosavski antikvarijat, a hol ove ustanove bio je mali da primi sve zaljubljenike u pisanu reč.

Nišlije za razmenu donose knjige različitog žanra, od dečjih knjiga, beletristike, stručnih knjiga, a na stolovima su mogu naći i izdanja Niškog kulturnog centra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com