Društvo

Oko stotinu domaćinstava u Novom selu pod vodom (FOTO I VIDEO)

Svaka malo jača kiša meštanima naselja „9. maj” poslednjih godina stvara velike probleme. Poslednje padavine i otapanje snega, usled loše urađenih kolektorskih izvoda uticale su da oko stotinu domaćinstva i okolne parcele u ovom naselju bude i danas pod vodom. Najteža situacija je u ulicama Ratarskoj i dr Save Petrovića kao i u delu industrijske zone u blizini naselja.

Prethodne večeri meštani naselja su se organizovali i zajedno sa predstavnicima grada i gradske opštine Palilula kojoj teritorijalno pripadaju, postavili džakove sa peskom kako bi sprečili novo nadiranje velike količine vode, kako kažu, „s druge strane pruge”.

„Navodno je neki čovek prokopao kanal pa je sva voda iz pravca fabrika „Jura” i „Šin Von” potekla ka našim kućama. Da nismo intervenisali i da nismo postavili džakove s peskom, voda bi nam ušla u domove“, kaže stariji meštanin naselja „9. maj”. Dodaje da su sa gradonačelnikom obišli sve ispuste atmosferskih voda na ovom području i ustanovili da gotovo ni iz jednog ne otiče voda.

„To samo znači da je kanalizaciona mreža nestručno urađena, a dodatni problem je i to što je ona u jednom svom delu začepljena”, ističu meštani ovog naselja.

Naselje „9. maj” je veliko slivno područje i problemi koji su sada aktuelni nisu rešavani prethodnih sedam godina. Podsećajući da je u poplavama 2015 godine bilo je oko 800 hektara oranica pod vodom, meštani ovog naselja kažu da je sada pod vodom mnogo veća površina.

Meštani Devetog maja su, kako kažu, pokušali da sami reše problem, obraćali se nadležnima i tražili pomoć a dobili su samo – obećanja. Često su svojim privatnim pumpama ispumpavali vodu, ali toliku količinu kanalizacija ne može da primi.

“Dešava se da svake godine deo iza Yure bude popavljen non-stop. Ove godine je pao i veći sneg što je uticalo da se naši problemi dodatno pogoršaju. Niko nije proglasio vanredno stanje i niko nam nije pružio konkretnu pomoć.” kažu u ovom niškom naselju.

Ono što takođe muči naše sugrađane jeste trenutak kada će ispumpana voda početi da se vraća kroz njihova kupatila.

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com