Sport

Održan 23. zimski Maraton Samoprevazilaženja

U niškom parku Čair je proteklog vikenda održan 23. zimski maraton Samoprevazilaženja koji se sastojao od 2 trke, maratona od 42,2 km i polumaratona od 21,1km.

Iako vremenski uslovi nisu bili idealni zbog kiše i niskih temperatura, u trci je učestvovalo stotinak maratonaca iz Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. 

Pobednik Maratona je Darko Pop Acev iz Skoplja koji je trijumfovao sa rezultatom 2h 57m 55s ispred Siniše Stakovića iz Vranja sa 3h 11m 55s i Todora Ančevskog sa rezultatom 3h 16m 55s.

U ženskoj konkurenciji trijumfovala je Jamanta Šafranj iz Subotice sa rezultatom 3h 39m 18s, dok su drugo i treće mesto zauzele Valentina Nejković iz Niša sa 4h 03m 07sec i Dragica Mitić iz Beograda sa 4h 29m 40s.

Pobednik Polumaratonske trke je Dimitar Petrovski iz Skoplja sa rezultatom  01h 22m 22s dok je u ženskoj konkurenciji pobedila Ružica Šmercelović iz Leskovca sa rezultatom 1h 54m 21s.

Najmlađi učesnik manifestacije bila je Teodora Perik sa 16 godina a najstariji Vladinir Savić sa 74 godina.

Organizator manifestacije 23. Zimski Maraton Samoprevazilaženja je Šri Činmoj Maraton Tim iz Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com