Društvo

Odmor u Nišu uz besplatne vaučere?

Niš bi od iduće godine mogao da se nađe na listi gradova u kojima se može odmarati uz korišćenje besplatnih vaučera, najavio je ministar Rasim Ljajić. On je naveo i da turizam postaje velika razvojna šansa Niša kao i čitave jugoistočne Srbije.

Brojne kulturne manifestacije tokom leta, a prevasodno niški aerodorom, učinili su da Niš postane važna tačka na turističkoj karti Srbije. Niš ima veliki potencijal kada je turizam u pitanju, a država će, najavljuju iz Ministarstva turizma, pomoći da on bude dobro iskorišćen.

“Zbog velikog rasta broja turista najozbiljnije razmatramo ideju da i Niš i Kragujevac uvrstimo u one gradove gde se mogu koristiti vaučeri. Mi smo prevashodno ovom akcijom hteli da razvijamo turizam u unutrašnjosti, međutim, ovi rezultati pokazuju da bi i Niš trebalo da uzmemo u obzir.”, naveo je ministar Rasim Ljajić.

Pored turističke promocije važna je i dobra infrastruktura, dodaje Ljajić, Kako je naveo ono u šta se ulagalo do sada i u šta će se ulagati u narednom periodu je Tvrđava. Očekuje da će u narednom periodu, uz pomoć donatora, svi sportki tereni biti završeni, a Tvrđava bi bila spremna za brojne sportske manifestacije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com